Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Vlaamse minister van Cultuur kijkt uit naar cultuurprogramma

Datum nieuwsfeit: 06-02-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Volksunie

Bert Anciaux kijkt uit naar spraakmakend cultuurprogramma (06/02/01)

Vlaams minister van Cultuur Bert Anciaux reageert positief op het voornemen van de VRT om dagelijks thematische duidingsprogramma's te programmeren. Vooral de aankondiging van een spraakmakend cultuurprogramma stemt Anciaux tevreden.

Algemeen directeur televisie Christina von Wackerbarth verdedigde zaterdag in De Standaard een trendsettend cultuurprogramma dat ook nog goede televisie is. De intentie om het evenwicht te zoeken tussen voldoende mensen bereiken en vernieuwende dingen te doen, zonder daarbij per definitie een hoger marktaandeel na te streven, stemt de minister optimistisch. Eerder pleitte Bert Anciaux ervoor, in het kader van de nieuwe beheersovereenkomst met de VRT, het kijkcijferdebat niet meer centraal te stellen. De minister van Cultuur acht het als de eerste opdracht van de openbare omroep om een kwalitatief hoogstaand aanbod van programmas te brengen en dit aanbod bij een zo groot mogelijk aantal kijkers en luisteraars te verspreiden. Deze opdracht mag zich uiteraard niet alleen beperken tot Canvas. Cultuur is een evoluerend begrip, en dus is met cultuur omgaan ook met veranderingen leren omgaan, kritisch zijn, cultuurcompetent zijn. De aangekondigde thematische duidingsprogrammas over o.a. politiek, cultuur en lifestyle kunnen een eerste aanzet zijn van een gevariëerd programma-aanbod over alle genres waar een samenleving zich over uitspreekt. De binding naar de TV 1-kijker is ook belangrijk. Een zo relevant mogelijke participatie, zowel kwantitatief als kwalitatief, moet het doel zijn.

Bert Anciaux blijft ook overtuigd dat de openbare omroep een prominente rol kan spelen in het vermenigvuldigen van het bestaande cultuur- en kunstpubliek via radio en televisie, en zo het effect en het belang van alle inspanningen voor cultuurparticipatie kan versterken.

Auteur:
VU&ID-minister Bert Anciaux
Kabinet van de Vlaams minister van cultuur

Meer informatie:
Contactpersoon: Koen TSijen
Telefoon: 02/553.28.11
E-post: (koen.tsijen@vlaanderen.be)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie