Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Bbned met SARA in uitvoerige SDSL-praktijktest

Datum nieuwsfeit: 06-02-2001
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

bbned met SARA in uitvoerige SDSL-praktijktest

Eerste breedbandaanbieder met remote netwerkbeheer via SDSL

Amsterdam, 6 februari 2001 - bbned en SARA zullen op de eerste dag dat dit is toegestaan -1 maart 2001- in Amsterdam van start gaan met een gezamenlijke praktijktest van apparatuur voor de nieuwe Europese SDSL-standaard. In SARA, één van Nederlands meest geavanceerde internetcentra en internetpionier van het eerste uur, heeft bbned een waardige en veeleisende testpartner gevonden. bbned is de eerste breedband DSL-aanbieder in Nederland die SDSL op deze schaal gaat testen met een gebruiker. Zodra de SDSL-test succesvol is afgerond, zal bbned haar huidige ADSL-netwerk en diensten snel uitbreiden met SDSL-functionaliteiten.

Tegelijkertijd introduceert bbned als eerste DSL-aanbieder in Nederland een geavanceerde toepassing voor remote netwerkbeheer over de nieuwe symmetrische DSL. Deze toepassing is ontwikkeld met partners en zal eveneens vanaf 1 maart in samenwerking met SARA worden aangeboden aan bedrijven en instellingen. In eerste instantie zullen ca. 100 bedrijven en instellingen in Amsterdam worden aangesloten. Nadat de pilot met succesvol is afgerond zal de service ook op andere plaatsen in Nederland worden aangeboden

Vanaf 1 maart staat KPN aan andere DSL-aanbieders toe om symmetrische DSL te gaan aanbieden in de markt. De symmetrische DSL-technologie biedt de mogelijkheid om zakelijke gebruikers van het bbned DSL- netwerk zeer hoge toegangssnelheden te geven.

Door middel van remote netwerkbeheer over DSL zijn wij in staat op afstand een local area netwerk en de daarin opgenomen servers volledig te kunnen beheren, aldus M.J. Koornstra, directeur van SARA. Met symmetrische DSL wordt het daarnaast ook goed mogelijk om applicaties remote te gaan gebruiken. Op basis van de ervaringen die met remote netwerkbeheer zijn opgedaan in het verleden, zijn we er van overtuigd dat de dienst in combinatie met SDSL een uitkomst biedt voor vele bedrijven en instellingen in Nederland die hun netwerkbeheer willen uitbesteden. Het is ook onze bedoeling deze service landelijk aan te bieden. Uiteindelijk verwachten we meer dan 1000 netwerken zo op afstand te kunnen beheren.

Hans Rietkerk, CEO bbned: Sara is reeds jarenlang een erkend kenniscentrum voor de ontwikkeling van ICT-oplossingen en netwerkbeheer. Als mede grondlegger van de Amsterdam Internet Exchange is veel IP-expertise aanwezig die heel goed kan worden aangewend voor de verdere ontwikkeling van IP-oplossingen over DSL. Het is de wederzijdse intentie om in de toekomst op basis van de samenwerking nieuwe breedband-toepassingen te ontwikkelen voor de bedrijven en educatieve organisaties Koornstra: bbned heeft in een indrukwekkend tempo een zeer geavanceerd en betrouwbaar DSL-netwerk ontwikkeld en biedt een breed scala aan IP- en ATM-diensten die nauw aansluiten op onze dienstverlening. Door de aanwezige DSL-expertise en de zeer geavanceerde ondersteuning middels een volledig geautomatiseerde customer care omgeving is het voor ons mogelijk efficiënte oplossingen te realiseren en een zeer goede klantenzorg te garanderen.

In tegenstelling tot ADSL (Assymmetrische DSL) biedt SDSL dezelfde bandbreedte voor uploaden zowel als downloaden. Omdat via SDSL grotere databestanden sneller verstuurd kunnen worden, komen zaken als online videocommunicatie en teleconferencing nu binnen bereik van een veel groter aantal bedrijven. Hans Rietkerk: Met SDSL wordt een nieuwe dimensie toegevoegd aan de toepassingsmogelijkheden van internet voor bedrijven. Dit betekent in de praktijk niet alleen hogere productiviteit bij lagere kosten, maar opent ook de mogelijkheid voor nieuwe toepassingen.

Op dit moment levert bbned ADSL en bouwt aan een landelijk dekkend netwerk. Vooralsnog als enige aanbieder heeft bbned een aanvraag ingediend om deel te nemen in alle door de KPN opengestelde wijkcentrales.

Over SARA

SARA Reken- en Netwerkdiensten is een nationaal expertisecentrum op het gebied van computers en netwerken. Ze levert een compleet pakket van High Performance Computing- en infrastructuurdiensten, gebaseerd op de nieuwste ontwikkelingen in de informatietechnologie. SARA is in 1971 opgericht door de universiteiten in Amsterdam, de Vrije Universiteit en de Universiteit van Amsterdam, en de Stichting Mathematisch Centrum. In 1985 verwierf SARA de status van Nationaal High Performance Computing Center door de huisvesting van Nederland's nationale supercomputer. Daarnaast beschikt SARA over een aantal supercomputers, al dan niet gezamenlijk met universiteiten aangekocht. Op het gebied van High Performance Networking moet de operationele verantwoordelijkheid voor het academische breedband netwerk van SURFnet genoemd worden, naast andere netwerkbeheer en -ontwerp activiteiten. Over bbned

bbned is een nieuwe Nederlandse aanbieder van breedbanddiensten. bbned biedt via het bestaande telefoonnetwerk een complete portfolio breedbanddiensten aan internet service providers, telecombedrijven en grote ondernemingen. bbned wordt de eerste partij - na KPN die haar netwerk landelijk zal uitrollen. Initiatiefnemer Telecom Italia, één van de grootste leveranciers van datacommunicatie en mobiele telefonie in Europa investeert enkele honderden miljoenen guldens. bbned maakt met behulp van DSL (digital subscriber line) de bestaande infrastructuur van koperlijnen geschikt voor ultrasnel dataverkeer. Anders dan haar concurrenten focust bbned zich volledig op breedband en volledig op de Nederlandse markt. bbned biedt haar klanten een continue breedbandverbinding tegen een vast tarief. Klanten kunnen de diensten die het bedrijf aanbiedt via haar breedbandnetwerk activeren en monitoren via hun eigen computer. Deze software is ontwikkeld door specialisten van KPMG waarbij zij gebruik maken van de kennis van hun IP solution centre in Engeland.

Voor meer informatie:

J.P. Hollenberg Mirjam Smets Manager Communicatie Sara Marketing Communicatie manager bbned 020 5923000 023 565 99/ 06 270 47 932

www.sara.nl www.bbned.nl

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie