Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politieberichten Limburg-Zuid Kerkrade: flink in de olie

Datum nieuwsfeit: 06-02-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Limburg-Zuid: Kerkrade 6-02-2001 Persberichten district Kerkrade
Dinsdag 6 februari 2001 - 14.00 uur

Landgraaf; inbraak sportkantine
Maandagmorgen 5 februari werd een inbraak ontdekt in de kantine van de voetbalvereniging R.K.O.N.S. aan de Willem II-laan in Landgraaf. Om het terrein te betreden werd het hekwerk kapot geknipt waarna de ruit van een deur werd ingeslagen. In de kantine werden twee speelapparaten open gebroken en de geldelijke inhoud daarvan meegenomen. Ook werd de nog onbekende inhoud van de kas van de spaarclub buit gemaakt. Een buurtonderzoek door de politie leverde op dat getuigen op zondag 4 januari omstreeks 23.00 uur het alarm van de kantine gehoord hebben. Omdat het in het verleden wel vaker loos alarm geweest was, had men (jammer genoeg) nu niet de politie gebeld.

Vaals; flink in de olie
Dinsdag 6 februari zag de politie om 00.05 uur op de Maastrichterlaan in Vaals een 41-jarige man uit die plaats in zijn auto rijden. Bij het nemen van een verkeersplein nam hij dit bijna half mee. Een straat verderop stuurde hij sterk naar rechts en reed over enkele daar gelegen parkeerstroken. Uiteindelijk kon hem op het Koningin Julianaplein een stopteken gegeven worden. Bij onderzoek bleek dat de man een behoorlijke slok op had. De blaastest gaf een uitslag aan van 2.20 promille; ruim 4x meer dan het toegestane. Het rijbewijs werd daarom direct ingevorderd.

Kerkrade; gewond bij ongeval
Dinsdag 6 februari reed om 00.05 uur een 28-jarige inwoner uit Kerkrade op zijn bromscooter over de Holzstraat in Kerkrade toen hij tegen de stoeprand reed. Daardoor verloor hij de controle over de brommer en kwam ten val. Per ambulance werd hij naar het ziekenhuis overgebracht alwaar een gebroken linkerpols en been werd geconstateerd. De bromscooter raakte zwaar beschadigd.

Gulpen; etalagekraak
Twee onbekende mannen gooiden dinsdag 6 februari om 04.00 uur de ruit in van een etalage van een sportzaak aan de Rijksweg in Gulpen. Getuigen zagen daarna hoe het tweetal de zaak binnen ging en korte tijd later weer naar buiten kwam met een flink aantal trainingspakken als buit. Na alles in een gereedstaande auto gelegd te hebben, ging men er vandoor. Hoe groot het schadebedrag is, is niet bekend.

(Bureau Voorlichting district Kerkrade; 045 - 400 20 06)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie