Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Regeling kinderopvang voor Haagse raadsleden

Datum nieuwsfeit: 06-02-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Den Haag

Persberichten >>

Regeling kinderopvang voor Haagse raadsleden

Het college van b. en w. stelt voor dat raadsleden voortaan gebruik mogen maken van de reeds voor ambtenaren geldende regeling voor kinderopvang. Met het voorstel geven b. en w. uitvoering aan een door de CDA-raadsfractie bij de algemene beraadslagingen over de begroting 2001 ingediende motie. Deze motie vroeg het college de mogelijkheden voor kinderopvang voor raadsleden nader te onderzoeken.

Aangezien bij de VNG geen modelregeling kinderopvang raadsleden bestaat en b. en w. verder tijdverlies wil voorkomen gaat het collegevoorstel verder dan de motie: de regeling kinderopvang die voor het gemeentepersoneel geldt, is vanaf het moment dat de raad het voorstel van b. en w. goedkeurt ook van kracht voor de raadsleden. Dit betekent dat raadsleden vanaf dat moment recht hebben op een door de gemeente gesubsidieerde bedrijfsplaats kinderopvang. Daarmee wil de gemeente de politieke participatie van jonge ouders bevorderen. Raadsleden die van de regeling gebruik willen maken, zullen straks wel zelf een crèche moeten zoeken. Hoeveel raadsleden van de regeling gebruik zullen maken is nog niet bekend.

Den Haag is niet de eerste gemeente die kinderopvang voor raadsleden heeft geregeld, maar zit wel in de voorhoede. Andere gemeenten die een dergelijke regeling hebben zijn onder andere Sittard, Zwolle en Haarlem.

6 februari 2001

last update: 6 februari 2001 ;pag.: 5807; auteur: 77 6 februari 2001 - pag. 5807 - 77

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie