Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politieberichten Limburg-Noord Venlo: ramkraak

Datum nieuwsfeit: 06-02-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Limburg-Noord: Venlo 6-02-2001
Mediaberichten dinsdag 6 februari 2001 (laatste berichten).

VENRAY Ramkraak

VENRAY Een electrozaak aan de Schoolstraat was dinsdagmorgen het doel van een ramkraak. Met behulp van een Opel Vectra werd de kraak gepleegd. Het rolluik voor de zaak werd vernield waarna de toegang tot het pand werd verschaft. Er werden diverse electrische apparaten ontvreemd. Daarnaast werden diverse appareten die nog in de winkel stonden beschadigd. De politie heeft direct na de melding een zoekactie ingesteld naar de verdachten. Door de meldkamer van de politie Limburg-Noord werd hierop groot alarm geslagen. Een patrouille van de politie in Gemert hield hierop op de Beeksedijk in Gemert een 27-jarige inwoner uit Echt aan op verdenking van betrokkenheid bij deze ramkraak. Het onderzoek is vervolgens opgestart en de politie sluit meerdere aanhoudingen niet uit.

VENRAY Milieucontrole

VENRAY In samenwerking met het Korps Landelijke Politie Diensten, de Rijks Verkeers Inspectie, De Douane en het politiedistrict Venlo is dinsdag door het politiedistrict Venray een milieucontrole georganiseerd. Op een parkeerplaats aan de A73 controleerde de 19 betrokken ambtenaren 160 voertuigcombinaties. Daarvan waren 36 afvaltransporten. In totaal werden er 22 processen verbaal opgemaakt. Er werd onder andere bekeurd voor rode diesel in een bedrijfsauto, verlopen rijbewijs, aanhangwagen niet in orde, wet gevaarlijke stoffen, het niet voeren van het eurovignet (8 x) en de begrenzer die niet in orde was. De controle was met name gericht op afvaltransporten. Daarnaast werd ook aandacht geschonken aan de wet gevaarlijke stoffen, de wegenverkeerswet en bijzondere wetten.

ROERMOND Gestolen auto

ROERMOND De Roermondse politie heeft vanochtend in het centrum van de stad een 25-jarige man uit Bilthoven aangehouden die in een gestolen auto reed. Een patrouille zag de man over het Stationsplein rijden. Navraag bij de meldkamer wees uit dat de auto als gestolen stond gesignaleerd sinds gisteren 5 februari. De agenten besloten hierop de automobilist te volgen en toen deze de auto in de parkeergarage parkeerde, werd hij aangehouden. Eenmaal aan het politiebureau bleek tevens dat de verdachte niet in het bezit was van een rijbewijs. De man werd ingesloten en de auto werd teruggegeven aan de eigenaar, een inwoner van Eijsden Zuid-Limburg.

ROERMOND Openstaande boetes

ROERMOND De Roermondse politie heeft vanochtend op de Bredeweg een 62-jarige automobilist uit Roermond aangehouden omdat hij enkele boetes had openstaan. Dit bleek bij controle van zijn identiteitsgegevens. Het ging om 5 boetes (verkeersovertredingen) met een totale waarde van circa 1000 gulden. De verdachte kon echter niet betalen maar mocht aan het politiebureau bellen om te regelen dat iemand anders het geld kwam brengen. Aangezien dat niet lukte werd de man ingesloten en overgedragen aan justitie.

SWALMEN 45 snelheidsbekeuringen

SWALMEN De politie heeft dinsdag in Swalmen totaal 45 bekeuringen opgemaakt vanwege het overschrijden van de maximum snelheid. De controles vonden plaats op de Bosstraat (2 bekeuringen), Rijksweg Noord (3) en de Rijksweg Zuid (40). De hoogst gemeten snelheid bedroeg 76 km per uur daar waar 50 km per uur is toegestaan (RW Noord). De overtreders werden door de politie meteen staande gehouden en bekeurd.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie