Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Exact neemt US-based Macola Technologies over (aanvulling)

Datum nieuwsfeit: 07-02-2001
Bron: Exact Holding NV
Zoek soortgelijke berichten
Exact Holding NV

Exact neemt US-based Macola Technologies Inc. over

Delft, 7 februari 2001

Op de dag dat Exact Holding N.V. ("Exact") haar jaarcijfers over 2000 publiceert, kondigt het Delftse softwarebedrijf aan dat het een overeenkomst heeft getekend voor de overname van het in de VS gevestigde Macola Technologies Inc.

Macola is een prominente leverancier in de Amerikaanse mid-market voor ERP software voor productiebedrijven. Met haar 250 medewerkers en een omzet van 30 mln Euro legt Macola een solide basis in de VS voor de Exact Group. "Deze acquisitie is voor ons een belangrijke stap. We verkrijgen hiermee een sterk platform voor de lancering van e-Synergy in de VS", aldus Eduard Hagens, CEO van Exact.

Exact verwacht dat de acquisitie een neutraal effect zal hebben op de winst voor 2001. De acquisitie wordt voor een deel uit eigen middelen gefinancierd (75%) en voor een deel in aandelen (25%)

Macola is gevestigd in Ohio. Het bedrijf ontwikkelt accounting, logistieke en productie software voor middelgrote productiebedrijven. Haar producten, die bekend zijn onder de naam Progression, zijn gebaseerd op standaardtechnologie en ondersteunen MS-SQL-Server. De verkoop verloopt grotendeels via een nationaal verspreid kanaal van dealers in de VS en via een netwerk van distributeurs buiten Amerika. Macola heeft meer dan 7000 loyale klanten, hetgeen resulteert in een stabiele terugkerende omzet uit onderhoudscontracten.

Achtergrond informatie over de acquisitie

In haar acquisitiestrategie richt Exact zich op bedrijven die voldoen aan twee kenmerken: Ten eerste moeten ze beschikken over een loyale klanten basis die een substantieel marktaandeel vertegenwoordigd. Ten tweede moet de organisatie kunnen dienen als een platform voor de verkoop van e-Synergy. Macola had beide kenmerken en is met de VS als thuismarkt een belangrijke aanwinst voor Exact. Exact en Macola zullen direct starten met de integratie van de Progression productenreeks met e-Synergy. Daarmee kunnen Exact en Macola nog dit jaar met een uniek product aanbod uitkomen voor onder andere CRM, HRM en Service management op de Amerikaanse markt.

Bruce Hollinger, CEO van Macola Technologies: "Door dit samengaan kan Macola haar productenscala uitbreiden met de integratie van e-Synergy. Zowel Macola als Exact zijn ondernemingen met aandacht voor het verkoop- en distributiekanaal, en beide hechten waarde aan onze Business Partners."

Meer informatie over beide bedrijven is beschikbaar op hun respectievelijk websites:

www.exactsoftware.com en www.macola.com

of u kunt contact opnemen met:

Lucas Brentjens
Vice-President
Exact Holding N.V

Poortweg 6
2600 GB Delft

Tel.: 015 - 2613714
e-mail: (lucas.brentjens@exact.nl)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie