Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Nieuwegein krijgt 2,5 miljoen voor Vreeswijk-Noord

Datum nieuwsfeit: 07-02-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Nieuwegein
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Nieuwegein

Gemeente krijgt 2,5 miljoen voor Vreeswijk-Noord (7 februari)

De gemeente Nieuwegein krijgt in het kader van de stedelijke vernieuwing een investeringsbijdrage van 2,5 miljoen gulden van de provincie Utrecht. Deze bijdrage is toegekend voor het omzetten van het Eurogrit-bedrijfsterrein in Vreeswijk in een woningbouwlocatie. De gemeente is bezig met het plan Vreeswijk-Noord, dat voor-ziet in de bouw van 400 woningen in Vreeswijk (ten noorden van de Koninginnenlaan en op het Eurogrit-terrein). De bijdrage zal verdeeld over de jaren 2000 tot en met 2003 aan de gemeente worden verleend.

De gemeenteraad van Nieuwegein heeft op 29 juni 2000 het Ontwikkelingsprogramma Investeringsbudget Stedelijke Vernieuwing (ISV) 2000-2005 vastgesteld. In dit pro-gramma heeft de gemeente vastgelegd welke stedelijke ontwikkeling zij nastreeft in de periode tot 2005. De nu toegekende 2,5 miljoen gulden voor Vreeswijk vloeit voort uit dit programma.
Al eerder, in oktober 2000, kende de provincie Utrecht op grond van ditzelfde programma 2,7 miljoen gulden toe aan Nieuwegein voor ouderenhuisvesting, kleinere winkelcentra die een stimulans kunnen gebruiken, kwaliteitsverbetering van speel-plaatsen en het verbeteren van de variëteit aan woningen in bepaalde wijken in Nieuwegein. De gemeente heeft in totaal nu dus 5,2 miljoen gulden aan ISV-gelden toegezegd gekregen.

Naar verwachting zal de provincie zich in het najaar 2001 buigen over het volgende onderdeel van het gemeentelijk ISV-programma, te weten het onderzoeken en sane-ren van locaties in Nieuwegein waar de bodem is vervuild. Voor deze zogenaamde ´bodemmodule´ vraagt de gemeente Nieuwegein aan de provincie een bijdrage van 1,8 miljoen gulden. De gemeente zal de komende jaren naar verwachting nog meer aanvragen indienen voor ISV-gelden.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie