Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Jungle Rating gaat dienstverlening internetwinkels monitoren

Datum nieuwsfeit: 07-02-2001
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Persbericht

Orde in de chaos op internet

Welke internetwinkel biedt de beste dienstverlening: Amazon, De Bijenkorf of //Hot-Orange? Jungle Rating, een onafhankelijk onderzoeks- en adviesbureau, scheidt het kaf van het koren.

Alhoewel internetwinkels grafisch soms veel op elkaar lijken, vertonen zij toch grote verschillen, met name als het gaat om de invulling van het aankoopproces. Deze varieert ten aanzien van de geboden (product)informatie, de wijze waarop met de consument wordt gecommuniceerd, de kwaliteit van het advies, de betalingsmogelijkheden et cetera.

Voor de consument is het moeilijk een juiste keuze te maken uit het grote aantal internetwinkels. Voor de producent is het niet eenvoudig onderscheidend te zijn en klanten te binden. Hierdoor ontstaat zowel voor de consument als de producent de behoefte aan een autoriteit die online-retailers vergelijkt en waardeert. In deze behoefte wordt nu voorzien.

Een nieuw onderzoeksbureau

Jungle Rating is een nieuw onafhankelijk onderzoeks- en adviesbureau dat de kwaliteit beoordeelt van de dienstverlening op internet. Het onderzoek wordt uitgevoerd met behulp van het onderzoeksmodel dat in de afgelopen jaren door de Vrije Universiteit Amsterdam is ontwikkeld. In totaal onderzoekt Jungle Rating de dienstverlening van internetwinkels op meer dan 100 items. Op basis van dit onderzoek adviseert Jungle Rating consumenten over waar te kopen op internet en geeft zij bedrijven advies over de verbetering van hun dienstverlening en daarmee hun succes op internet.

Beter kopen op internet

Vanaf 7 februari krijgen consumenten via www.junglerating.nl gratis advies over waar te kopen op internet. Ranglijsten geven een sectorgewijs overzicht van internetwinkels. Een hoge score betekent daarbij een goede dienstverlening op internet. Een speciale tool FindYourShop biedt de mogelijkheid op basis van persoonlijke wensen een internetshop te vinden. Daarnaast is het mogelijk te reageren op ervaringen en stellingen van anderen en beantwoordt Jungle Rating veelgestelde vragen. Tevens is op de site het laatste nieuws te vinden over kopen op internet. Op dit moment zijn de sectoren computerwinkels, reisbureaus, veilinghuizen en warenhuizen in kaart gebracht. In de loop van het jaar zal het aantal sectoren fors worden uitgebreid.

Initiatiefnemers

Jungle Rating is opgericht en gefinancierd door Geert Jan Smits en Matthijs Kanis. Geert Jan Smits heeft als consultant gedurende drie jaar ervaring opgedaan op het gebied van bedrijfsonderzoek en marktanalyse bij Hay Management Consultants. Matthijs Kanis is als eigenaar van het onderzoeksbureau Belegger.NL autoriteit geworden op het gebied van onderzoek naar online beleggen.

Jungle Rating zal voornamelijk inkomsten genereren met de verkoop van onderzoek en onderzoeksdata aan internetwinkels, portals en zoekmachines. Diverse partijen hebben reeds serieuze interesse getoond.


--einde persbericht--

Niet voor plaatsing

Voor meer persinformatie over Jungle Rating kunt u contact opnemen met:

Drs Geert Jan Smits, directeur 06 - 113 20 775
Matthijs Kanis, directeur 06 - 246 16 995

Jungle Rating
G. Doustraat 1641073 VZ Amsterdam
Tel 020 672 03 14
Fax 020 673 97 71
E-mail info@junglerating.nl

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie