Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Ontwikkelingen in de aanpak van seksuele kindermishandeling

Datum nieuwsfeit: 07-02-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Nederlands Instituut voor Zorg en Welzijn

Persberichten :

Meersporenbeleid in beweging

Ontwikkelingen in de aanpak van seksuele kindermishandeling

7 februari 2001

Bij het Nederlands Instituut voor Zorg en Welzijn / NIZW is de publicatie Meersporenbeleid in beweging verschenen. Deze publicatie gaat over het meersporenbeleid dat op veel plaatsen in Nederland het uitgangspunt vormt bij de aanpak van seksuele kindermishandeling.

Al meer dan vijftien jaar wordt bij de aanpak van seksuele kindermishandeling gewerkt aan de verbetering van de samenwerking tussen instellingen uit verschillende sectoren, zoals jeugdhulpverlening en jeugdbescherming, GGZ, politie en justitie, maatschappelijk werk en reclassering. Dankzij de ontwikkelde visies en samenwerkingsmodellen weten de betrokken professionals elkaar gemakkelijker te vinden en beter te verstaan.

Casemanagement
In Meersporenbeleid in beweging wordt de visie beschreven die aan het meersporenbeleid ten grondslag ligt. Daarnaast bevat deze publicatie twee samenwerkingsmodellen die de afgelopen jaren op systematische wijze tot ontwikkeling zijn gebracht: het Model van de scenario- en hulpverleningsteams uit Noord-Brabant en het Casemanagement in het kader van de meersporenvisie uit Gelderland. In beide provincies vervult de coördinatie van hulpverlening, het casemanagement, een sleutelrol in de samenwerking. Interviews met een vijftal casemanagers geven inzicht in de eisen die dit vak aan hen stelt.
Afstemming
Meersporenbeleid in beweging laat zien dat de afgelopen jaren op een succesvolle manier is gewerkt aan de afstemming tussen professionals die een verschillende taal spreken en verschillende doelen nastreven. Voor de lezer die de hulpverlening bij (seksuele) kindermishandeling verder wil ontwikkelen, bevat de publicatie een aantal handvatten voor het ontwikkelen van een zorgprogramma.

Bestellen
Meersporenbeleid in beweging. Ontwikkelingen in de aanpak van seksuele kindermishandeling (83 blz.) is geschreven door Paul Baeten, Klaas Kooijman en Patrick Rovers en kost f 29,50. ISBN 90-5050-871-5 en bestelnummer E 22280. Verkrijgbaar via de boekhandel of te bestellen bij NIZW Uitgeverij, Postbus 19152, 3501 DD Utrecht, telefoon (030) 230 66 07, fax (030) 230 64 91, e-mail (bestel@nizw.nl).

Contact
Afdeling Verkoop, e-mail: (bestel@nizw.nl)

Laatste update: 7 februari 2001

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie