Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Beschildering paneel Rabbijn Maarsenplein wethouder Bruins

Datum nieuwsfeit: 07-02-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Den Haag

Persberichten >>

Schutting versierd met archeologische schilderingen

Vrijdag 1 december 2000 beschilderden leerlingen van de Zuidwalschool panelen met archeologische voorstellingen. Onlangs zijn deze panelen op de schutting aan het Rabbijn Maarsenplein aangebracht. Woensdag 7 februari aanstaande om 09.00 uur verricht wethouder Bruno Bruins van de commissie Verkeer, Binnenstad en Beschermde Stadsgezichten de officiële handeling door het beschilderen van éé n paneel. Eind februari schildert kunstenares Wendy van Kranendonk de rest van de schutting met voorstellingen van het Joodse verleden van de buurt.

Archeologisch onderzoek

September 2000 zijn de bouwvoorbereidingen op het Rabbijn Maarsenplein gestart. Om deze werkzaamheden goed uit te voeren is op het plein een schutting geplaatst. Achter de schutting vindt voorafgaand aan de bouw archeologisch onderzoek plaats. Daarom heeft de beschildering het thema Archeologie meegekregen. Archeologisch onderzoek op deze plek heeft al veel opgeleverd. Zo zijn er fundamenten gevonden uit de 17de en 18de eeuw en enkele waterputten. Aan de hand van afval uit beerputten wordt uitgeplozen of er sporen zijn te vinden van joodse en ander bewoners die vroeger in het gebied woonden.

Rabbijn Maarsenplein

Op het Rabbijn Maarsenplein komen in de toekomst circa 80 nieuwbouw-appartementen en 2300 m2 winkels en woningen. Het plein is onderdeel van het plan Spuimarkt dat staat voor het vernieuwen van de grootwinkelbedrijven, het deels vernieuwen en uitbreiden van winkels, betere looproutes, een aantrekkelijke openbare ruimte, meer vrijetijdsfuncties en de bouw van enkele honderden woningen. Spuimarkt ligt tussen het Spui, de Spuistraat, de Wagenstraat en de Amsterdamse Veerkade. Het project wordt in fasen uitgevoerd vanaf eind 2000 tot en met 2005.

2 februari 2001

last update: 2 februari 2001 ;pag.: 5750; auteur: 112 2 februari 2001 - pag. 5750 - 112

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie