Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Friesland: Friesland

Datum nieuwsfeit: 07-02-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Friesland: Friesland 7-02-2001
Politieberichten van 6/2 (13.00 uur) t/m 7/2 (07.00 uur)

Waskemeer: vrachtwagen vast in berm
Dinsdag omstreeks 07.45 uur kwam een tankwagen, geladen met 40 ton diesel, vast te zitten in de berm op de hoek van de Feikemaweg met de Leidijk. De chauffeur, een 30-jarige inwoner van Gorssel, kon de draai vanaf de Feikemaweg naar de Leidijk niet maken, waardoor de rechter wielen van de oplegger, evenals die van de truck, wegzakten in de berm. Een kraan heeft de combinatie weer op de weg gezet. Er is geen dieselolie weggelopen. Omstreeks 11.00 uur was de kruising weer vrij. De vrachtwagencombinatie, van een bedrijf uit Rijssen, liep geen schade op. Wel was er schade aan het wegdek, trottoir en de berm.

Oranjewoud: inbraak auto
Van maandag op dinsdag werd ingebroken in een personenauto, die geparkeerd stond op de Koningin Julianaweg. De ruit van het rechter achterportier werd ingeslagen. Uit de werd een koffer met kleding gestolen. De koffer werd later door een wandelaar in het bos gevonden. Er bleek niets uit de koffer te zijn weggenomen. De eigenaar, een 38-jarige inwoner van Eexterveenschekanaal, heeft aangifte gedaan.

Beetsterzwaag: verkeersgevaarlijk rijgedrag
Dinsdag omstreeks 09.20 uur werd een 36-jarige inwoner van De Knipe bekeurd ter zake verkeersgevaarlijke rijgedrag. De man reed met zijn bestelauto over de Rijksweg A 7 onder Beeststerzwaag. Al rijdende was de man druk bezig een ordner door te bladeren. Het gevolg hiervan was dat de man slingerend reed en enkele malen op de vluchtstrook terechtkwam. Tegen de bestuurder is proces-verbaal opgemaakt.

Kollum: winkeldiefstal
Dinsdag omstreeks 15.20 uur werd bij een supermarkt aan de Willem Loreweg een winkeldiefstal gepleegd. Een 43-jarige inwoner van Kollum nam 2 flesjes specerijen en 2 bouillon blokjes mee. Toen hij zonder betalen de winkel verliet, werd hij aangehouden door het personeel. De verdachte werd overgebracht naar het bureau. Door de bedrijfsleider een 35-jarige inwoner van Broeksterwoude, werd aangifte gedaan. De verdachte werd na het opmaken van een proces-verbaal weer in vrijheid gesteld.

Leeuwarden: aanrijding met drank
Dinsdag omstreeks 18.10 uur was er op de Voorstreek nabij de Wotelhaven ruzie tussen een bestuurder van een personenauto en een bromfietsbestuurder. De bromfietsbestuurder was tegen de spiegel van de personenauto gereden. Er was geen schade aan de auto. Toen toevallig passerende agenten de bromfietsbestuurder aanspraken, ging deze er vandoor. Een gedeelte van het verzekeringsplaatje kon worden opgenomen. Toen de agenten een onderzoek instelden naar deze bestuurder werden zij ter hoogte van de Oude Lombardsteeg aangesproken door omstanders, die mededeelden dat in de steeg een aanrijding had plaats gevonden. Een fietsster was in de steeg aangereden door een bromfietser en na de aanrijding was de bromfietser doorgereden zonder zijn identiteit bekend te maken. De vrouw, een 32-jarige inwoonster van Leeuwarden, was gewond geraakt aan haar hoofd en werd met de ambulance afgevoerd naar het MCL-Zuid. Uit onderzoek kwam naar voren dat het in beide gevallen om dezelfde bromfietsbestuurder ging. In de Ipe Brouwersteeg werd de bromfiets met de bestuurder aangetroffen. De man, een 22-jarige inwoner van Leeuwarden, werd aangehouden en overgebracht naar het bureau. De verdachte bleek gedronken te hebben. Aan het bureau blies hij 500 ugl. Hij kreeg een rijverbod voor 5 uur. Zijn bromfietscertificaat werd ingevorderd en de bromfiets werd in beslag genomen. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

Gersloot: uitslaande brand
Dinsdag omstreeks 18.50 uur kwam er een melding binnen van een brand in een boerderij aan de Verseweg. Ter plaatse bleek dat het ging om een woonboerderij. Tijdens de brand werd de Verseweg afgesloten voor het verkeer en werd verkeersregelend opgetreden. Volgens de bewoner, een 48-jarige inwoner van Gersloot, was de brand begonnen in de schoorsteen. De brand was daarna overgeslagen naar het rieten dak. Door de harde wind was er in zeer korte tijd sprake van een uitslaande brand. De brandweer kon niet voorkomen dat de gehele boerderij uitbrandde. Er deden zich geen persoonlijke ongelukken voor. De technische recherche stelt een onderzoek in.

Leeuwarden; aanrijding licht gewonde
Dinsdag omstreeks 20.15 uur wilde een 15-jarige inwoner van Leeuwarden op zijn fiets vanaf het benzinestation aan de Camminghaburg de weg oversteken. Bij hem achterop zat een 16-jarige jongen, eveneens uit Leeuwarden. De fietser zag daarbij een personenauto, die bestuurd werd door een 21-jarige inwoner van Leeuwarden, over het hoofd, waarna een aanrijding volgde. De 16-jarige jongen raakte gewond aan zijn been en werd overgebracht naar het MCL-Zuid. De fiets werd totaal vernield en de auto liep schade op aan de voorzijde.

Leeuwarden: onder invloed
Woensdag omstreeks 00.10 uur werd op de Heliconweg een bestuurder van een personenauto gecontroleerd. De bestuurder, een 44-jarige inwoner van Aalsmeer, bleek gedronken te hebben. Aan het bureau blies de man 285 ugl. Hij kreeg een rijverbod voor 1 uur.

Harlingen: onder invloed
Woensdag omstreeks 01.25 uur werd op de Heiligeweg een bestuurder van een bestelauto gecontroleerd. De bestuurder, een 26-jarige inwoner van Makkum, bleek gedronken te hebben. Aan het bureau blies de man 540 ugl. Hij kreeg een rijverbod voor 5 uur.

Drachten: weigeren ademanalyse
Woensdag omstreeks 01.30 uur werd op Tjalling Wagenaarstraat een bestuurder van een personenauto gecontroleerd. De bestuurder, een 37-jarige inwoner van Drachten, bleek gedronken te hebben. De verdachte werd overgebracht naar het bureau. Tijdens de ademanalyse weigerde de verdachte, ondanks vordering tot tweemaal toe om goed en krachtig te blazen. De verdachte weigerde verdere medewerking aan de ademanalyse. De verdachte kreeg een rijverbod voor 24 uur en zijn rijbewijs werd ingevorderd. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

Bureau Voorlichting & PR: 058 - 880 8272

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie