Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Utrecht: district Binnensticht

Datum nieuwsfeit: 07-02-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 7-02-2001

Politiebericht Utrecht: district Binnensticht, 09.40 uur
Getuigen oproep

DRIEBERGEN Op zondag 28 januari, omstreeks negen uur, vond er een gewapende overval plaats op het BP-tankstation aan de Hoofdstraat in Driebergen. Kort na de overval is door de politie in de directe omgeving een persoon aangehouden op verdenking van het plegen van deze overval.

Uit onderzoek is vast komen te staan dat deze persoon niets met de overval te maken had. De politie is nu op zoek naar getuigen. Tevens wil de politie graag in contact komen met twee klanten die kort voor sluitingstijd in de shop zijn geweest. Het betreft hier een jongen die frisdrank heeft gekocht en een vrouw die onder andere een krant heeft gekocht.

Getuigen kunnen contact opnemen met de politie van het district Binnensticht, tel.: 0900 88 44

Snelkraak

ZEIST Dinsdagnacht kwamen bij de politie meerdere meldingen binnen over een inbraak bij een winkel aan de Korte Steynlaan. Ter plaatse constateerde de politie dat er vermoedelijk met een auto tegen de winkelpui was gereden. De totale rechter etalageruit was vernield.

De verdachte(n) hebben naar schatting voor enkele duizenden guldens aan apparatuur buitgemaakt. Door getuigen werd gezien dat vermoedelijk twee verdachten na de kraak in een klein type auto zijn weggereden in de richting van de Antonlaan het centrum uit.

De politie is op zoek naar getuigen van deze snelkraak. Heeft u informatie, belt u dan met de politie van het district Binnensticht, tel.: 0900 88 44.

Rijden onder invloed

DE BILT Tijdens de surveillance zag de politie dinsdagavond op de Dorpsstraat een voertuig rijden waarvan het linker achterlicht kapot was. Bij controle roken de agenten een alcohol lucht bij de 45-jarige bestuurder uit Utrecht. Na een eerste blaastest bleek dat hij gedronken had.

Op het bureau wees de ademanalyse aan dat de man 0,95 promille alcohol in zijn bloed had. Teven bleek de Utrechter al eerder onder invloed te hebben gereden. Met een boete van 900,= en een rijontzegging van drie uur werd hij naar huis gestuurd.

Omdat de man al eerder was aangehouden voor het rijden onder invloed zal de rechter binnenkort de straf voor de man bepalen.

Controle parkeeroverlast

DE BILT De politie heeft naar aanleiding van diverse klachten over parkeeroverlast op en rondom de Hessenweg dinsdagmiddag tussen vijf en zes uur gecontroleerd op de Hessenweg. In totaal kregen zes foutparkeerders een bekeuring.

De politie zal in de toekomst regelmatig gaan optreden tegen foutparkeerders op en rondom de Hessenweg.

Glazenwasser valt van trap
BILTHOVEN Dinsdagmiddag kreeg de politie een melding dat er een man van een trap was gevallen tijdens het wassen van de ramen. Ter plaatse bleek een 46-jarige glazenwasser uit Bilthoven door onbekende oorzaak van zijn trap te zijn gevallen. De Bilthovenaar viel ongeveer drie meter naar beneden op zijn hoofd. Hij werd met onbekend hoofdletsel overgebracht naar het UMC in Utrecht.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie