Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politieberichten Hollands Midden

Datum nieuwsfeit: 07-02-2001
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Postbus 4240 Hollands Midden
2350 CE Leiderdorp Bureau Communicatie
Telefoon 071 - 5459800
Fax 071 - 5459326
Afkomstig van: Verboon, Yvette
Datum: 7 februari 2001

Boetes voor beledigen en bedreigen politieambtenaar Rijnsburg Twee mannen van 32 jaar uit Rijnsburg hebben op zaterdag 3 februari jl. via een Lik-op-stuk beleid een boete gekregen van f 300,-- en van f 500,-- voor het beledigen en bedreigen van een politieambtenaar. De ambtenaar controleerde omstreeks 11.00 uur in het centrum op het parkeergedrag van automobilisten. Terwijl zij in de Koestraat twee bekeuringen stond uit te schrijven voor twee fout geparkeerde auto's, kwamen twee mannen uit een pand aan de Koestraat aangelopen. Hierop volgde een woordenwisseling over de bekeuringen. De twee mannen uitten vervolgens beledigingen en bedreigingen in de richting van de politieambtenaar. De mannen zijn na verhoor met de transactie en een dagvaarding weer heengezonden.

Inbraak in woning Noordwijkerhout Op dinsdag 6 februrari werd in de avond ingebroken in een woning aan de Koninginneweg. Om binnen te komen werd een raam aan de achterzijde van de woning geforceerd. Uit de woning worden geld, sieraden, zilverwerk en paspoorten vermist. De bewoners waren tijdens de inbraak afwezig.

Inbraak in woning Oegstgeest Op dinsdag 6 februari werd in de ochtend ingebroken in een woning aan de Prinses Margrietlaan. Om binnen te komen gooiden de inbrekers een raam in. Uit de woning worden geld en sieraden vermist. De bewoners waren tijdens de inbraak afwezig.

Automobilist rijdt bromfietser aan Oegstgeest Op dinsdag 6 februari rond 15.20 uur ontstond op de kruising Warmonderweg met de Leidsestraat en de Rijnsburgerweg een aanrijding tussen een 57-jarige automobilist uit Oegstgeest en een 17-jarige bomfietser uit Leiden. Daarbij raakte de bromfietser gewond. Hij is met onbekende verwondingen overgebracht naar het Diaconesseziekenhuis. Naar de juiste toedracht van het ongeval is de politie op zoek. Beide bestuurders verklaarden door het oranje verkeerslicht te zijn gereden.

Inbraak in woning Warmond Op dinsdag 6 februari werd op de dag of in de avond ingebroken in een woning aan de Van Leydenstraat. Om binnen te komen werd een slot van een deur geforceerd. Uit de woning werden sieraden, glas, pakken koffie en enkele dozen bonbons weggenomen. De bewoners waren tijdens de inbraak afwezig.

Gokken loopt uit op vechten Leiderdorp Op dinsdag 6 februari rond 14.50 uur kregen een 42-jarige man uit Leiden en een 25-jarige man uit Hoofddorp in een restaurant aan de Persant Snoepweg met elkaar aan de stok. Tussen beiden ontstond onenigheid over het gebruik van een gokkast. Vervolgens leefden ze zich op elkaar uit met kop en elleboogstoten. De Leidenaar liep daarbij een gescheurde bovenlip op. Hij moest zich in het Rijnlandziekenhuis laten behandelen. Beiden mannen werden door de politie aangehouden nadat zij tegen elkaar aangifte deden.

Niet op tijd geremd Leimuiden Op dinsdag 6 februari onstond rond 16.00 uur een aanrijding op de Provinciale weg N207 tussen een 65-jarige automobiliste uit Lisse en een 27-jarige automobilist uit Alphen aan den Rijn. Daarbij raakte de Lissense gewond. Zij is met onbekende verwondingen overgebracht naar het Rijnlandziekenhuis. Het ongeval onstond doordat de Alphenaar niet meer op tijd tot stilstand kon komen voor de voor hem stilstaande Alphense.

Winkeldief op heterdaad Alphen aan den Rijn Personeel van een winkel in elektronica aan het Thorbeckeplein betrapte op dinsdag 6 februari rond 15.00 uur een winkeldief op heterdaad. In het magazijn ontdekten zij een 51-jarige Utrechter die bezig was dozen open te maken en daar camera's uit te halen. De man werd overgedragen aan de politie. Zij namen hem mee naar het bureau voor verhoor.

Inbreker springt door ruit Alphen aan den Rijn Op dinsdag 6 februari werd rond 22.45 uur ingebroken in een fietsenwinkel aan de Hooftstraat. Een getuige betrapte de inbreker. Ontdekt zoals hij zich voelde, sprong hij als een kat in het nauw door een ruit van een deur om zo te ontkomen. De kassa die hij bij zijn sprong mee nam liet hij buiten vallen. Hij verdween vervolgens als een dief in de nacht. Onderzoek door de politie leverde niets meer op.

Inbraak woning Bodegraven Uit een woning aan de Burg. Le Coultrestraat is exclusieve audioapparatuur weggenomen. De inbraak werd afgelopen weekend ontdekt. De bewoners waren nog op vakantie. Via de achterzijde hebben de daders de woning betreden. Een ruit werd verbroken.

Klappen na voorrangskwestie Gouda Een 19-jarige Gouwenaar kreeg op 6 februari, omstreeks 16.50 uur klappen van een automobilist, nadat hij geen voorrang had gekregen op de rotonde bij Stolwijkersluis. De Gouwenaar reed al op de rotonde, toen de bestuurder van een ander personenauto de rotonde klakkeloos op reed. Toen de voertuigen stilstonden stapte de bijrijder uit. Ook de Gouwenaar stapte uit en voor hij het wist kreeg hij een paar klappen. Hij viel op de grond en werd nogmaals geslagen. Daarna reden de onbekend gebleven bestuurders weer weg.

Rijden onder invloed (2x) Reeuwijk Op het industrieterrein in Reeuwijk zagen surveillerende agenten op 7 februari, omstreeks 01.00 uur een personenauto rijden. Toen de bestuurder de politie zag, reed de auto er met hoge snelheid vandoor, de Raadhuisweg op. Uiteindelijk werd de bestuurder op de Bodegraafsestraatweg aangehouden. Op het bureau blies de man, een 54-jarige Gouwenaar, 495 ug/l. Hij kreeg een rijverbod van 5 uur en een proces-verbaal. Tijdens de controle van bovenstaande bestuurder reed een 51-jarige Reeuwijker op een snorfiets langs de agenten. Deze bestuurder bedreigde de agenten met grove scheldwoorden. Ook de snorfietser werd aangehouden en moest een blaastest afleggen. Hij blies op het bureau 515 ug/l. Ook hij kreeg proces-verbaal.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie