Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Groningen: Diverse

Datum nieuwsfeit: 07-02-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Groningen: Diverse 7-02-2001
Persberichten Regiopolitie Groningen
Woensdag 7 februari 2001

Dagelijkse berichten

Delfzijl: dronken automobilist botst
In een woning aan de Koperweg in Delfzijl heeft de politie gisteravond een 52-jarige inwoner van die plaats aangehouden. De man wordt verdacht van doorrijden na aanrijding en rijden onder invloed. Bij de politie kwamen kort voor de aanhouding van de man enkele meldingen binnen van een aanrijding aan de Proosdij in Delfzijl waarbij de veroorzaker was doorgereden na tegen een vluchtheuvel te zijn gebotst. Op de plaats van de aanrijding troffen politiemensen een autoband aan. Verder liep er een spoor van de plaats van de aanrijding naar een bedrijventerrein aan de Koperweg. Daar troffen de agenten een auto aan waarvan een band miste. De auto stond op naam van de verdachte. Die werd in zijn woning aangetroffen. De man verkeerde in kennelijke staat van dronkenschap. Daardoor mislukte de ademanalyse en is er van de man bloedproef afgenomen. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt voor rijden onder invloed en doorrijden na een ongeval. Zijn rijbewijs is door de politie ingevorderd. Hij is na verhoor heengezonden.

Stedum: hennepkwekerij in woning
De politie trof gisteravond een hennepkwekerij aan in een woning aan de Weemweg in Stedum. Politieagenten waren in de woning om een gesprek aan te gaan met een 18-jarige man uit Stedum die kort daarvoor van huis was weggelopen. In het huis namen de agenten een sterke weedgeur waar. Bij een daarop ingesteld onderzoek werd op de zolder een inwerking zijnde hennepkwekerij aangetroffen. Die is onmiddellijk ontmanteld. Daarbij werden 104 hennepplanten en diverse apparaten zoals filters, lampen en transformatoren alsmede een afzuiginstallatie en een waterinstallatie in beslag genomen. De bewoner van het pand, een 28-jarge Stedumer, is aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. Hij is ingesloten. De hennep en de apparatuur worden vernietigd. De politie stelt een nader onderzoek in.

Bedum: rijbewijs kwijt
Na een snelheidsovertreding heeft de politie gisteravond het rijbewijs van een 37-jarige man uit de gemeente Bedum ingevorderd. De man reed in zijn auto over de Sint Annerweg in Bedum. Een surveillerende politiepatrouille klokte de snelheid van de man op 151 km per uur, terwijl op de Sint Annerweg 80 km mag worden gereden. De automobilist kreeg een bekeuring en zijn rijbewijs is ingenomen.

Delfzijl: fietsendief aangehouden
De politie heeft gistermiddag in een woning aan de Uilenhoek in Delfzijl een 45-jarige man uit die plaats aangehouden. De man had aan de Jachtlaan een fiets afgepakt van de 17-jarige dochter van zijn ex-vriendin. Bij het politieonderzoek dat na de melding van diefstal werd ingesteld troffen agenten de fiets aan tegen de gevel van de woning aan de Uilenhoek. Binnen werd de verdachte aangetroffen en aangehouden. Hij is meegenomen naar het politiebureau en na verhoor heengezonden. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt voor diefstal. De fiets is aan de eigenaresse terug gegeven.

Veendam: gewonde bij ongeval
Een 46-jarige man, een 42-jarige vrouw en een 5-jarige jongen, allen uit Stadskanaal, zijn gistermiddag gewond geraakt bij een verkeersongeval op de rijksweg N33. De slachtoffers zaten in een auto bestuurd door de man die ter hoogte van Veendam op de auto van een 31-jarige vrouw uit Leidschendam botste, nadat deze op de weg wilde keren omdat zij de afslag naar Oude Pekela abusievelijk was voorbijgereden. De drie slachtoffers zijn met lichte verwondingen naar een ziekenhuis gebracht. De Leidschendamse en haar passagiers, een 67-jarige man en een 63-jarige vrouw, beiden ook uit Leidschendam, raakten niet gewond. Beide wagens zijn door een bergingsbedrijf weggesleept. De N33 is in beide richtingen ongeveer een half afgesloten geweest.

Appingedam: automobilist bekeurd
De politie heeft gistermorgen proces-verbaal opgemaakt tegen een 40-jarige automobilist uit Appingedam. De man reed in een bestelauto met aanhangwagen over de N33 bij Appingedam. Op de aanhanger was een andere bestelauto geladen. Bij weging bleek dat de aanhanger door het gewicht van deze bestelauto 1000 kg (66 procent) te zwaar was. De combinatie is stilgezet.

Groningen: vrachtauto stil gezet
Tijdens een controle op de ringweg rond Groningen heeft de politie gisterochtend dertien vrachtauto combinaties gecontroleerd Slechts een combinatie uit Azerbeidjaan moest worden stil gezet. De beide bestuurders bleken meer dan 24 uren onderweg te zijn geweest. Ze kregen beiden een rijverbod voor 8 uren en een geldboete van f 600,- opgelegd.

Groningen: geldboete tegoed
Een 46-jarige stadjer werd vannacht op de Zonnelaan aangehouden. Het voertuig waarin hij reed bleek niet gekeurd te zijn. Toen agenten een verder onderzoek instelden bleek de man bovendien nog f 750- voor boetes te moeten betalen. Hij werd ingesloten, omdat hij geen geld had de boetes te voldoen.

Groningen: ongeval met letsel
Op de Bornholmstraat raakte een 33-jarige vrouw uit Kropswolde gistermiddag in botsing met de auto van een 47-jarige man uit Appingedam. De vrouw kwam vermoedelijk door een besmeurd wegdek in een slip en botste frontaal tegen de Appingedammer. Ze werd samen met haar passagier overgebracht naar een ziekenhuis. De vrouw werd ter observatie opgenomen. De beide autos moesten zwaar beschadigd worden weggesleept.

Groningen: ingesloten voor diefstal scheermesjes Een 30-jarige man uit Groningen werd gistermiddag betrapt in een drogisterij aan de Flemingstraat. De man trachtte een hoeveelheid scheermesjes weg te nemen. Hij werd door het personeel overgedragen aan de politie. De man is voor andere onderzoeken ingesloten.

Groningen: bedreiging personeel
Een 27-jarige man uit Damwoude is gisteren door de politie aangehouden, nadat hij in een warenhuis aan de Herestraat personeel had bedreigd. De man werd aangesproken op zijn gedrag toen hij goederen in de winkel omgooide. De man zag kans de winkel te ontvluchten. Hij werd echter even later op aanwijzing van het personeel aangehouden toen hij een café aan de Papengang verliet. De man bleek onder invloed te zijn en is ter ontnuchtering ingesloten.

Groningen: Overval sekswinkel
Een 33-jarige medewerkster van een seksshop aan het Zuiderdiep is gisteravond in haar winkel overvallen. Een klant wilde geld lenen van de medewerkster voor een video cabine. Toen hij niet genoeg geld kreeg bedreigde hij de medewerkster met een mes en opende hij zelf de kas. Hierna verdween de verdachte met een paar honderd gulden uit de winkel.

Groningen: portier mishandeld
Een 44-jarige portier van een café aan de Grote Markt moest afgelopen nacht met gezichtsletsel naar een ziekenhuis worden gebracht. De man kreeg onenigheid met een tweetal mannen die het bedrijf in wilden. Toen zij werden geweigerd bedreigden ze de medewerker en sloegen hem in het gezicht. Hierna vluchtten de beide verdachten.

Groningen: autobrand
Afgelopen nacht ontstond door nog onbekende oorzaak een brand in een geparkeerde auto. De auto stond op een parkeerplaats aan de Rijksstraatweg in Haren. De eigenaar hoorde plotseling een harde knal. Toen hij weer bij zijn auto kwam bleek deze in brand te staan. De brandweer heeft de auto geblust, waarna de auto is afgesleept. De politie stelt nog een onderzoek in.

Inlichtingen: afdeling Communicatie, 0900 - 8844

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

actuele persberichten

Twintig jaar online vereniging Women on the Web
Komende maand bestaat de Nederlandse vereniging Women on the Web twintig jaar. Op het hoogtepunt, eind 2007, telde de vereniging...

Duitse ontwerpster op Nederlandse breidagen
Op 21 & 22 oktober 2016 vinden de ‘Nederlandse breidagen’ plaats in de IJsselhallen in Zwolle. Een evenement dat geheel...

Guapa B.V. pioniert met Magento Enterprise in Benelux
Vanaf het moment dat Magento eind vorig jaar met hun versie 2 op de markt kwam was het voor haar...

Verbod stierenvechten Catalonië geannuleerd
Het Spaanse Constitutionele Hof heeft het Catalaanse verbod op het stierenvechten geannuleerd. Een groep senatoren van de conservatieve politieke partij...

Tramadol Pijnstillers vanaf 2016 op de dopinglijst
Vanaf januari 2016 zal de veelbesproken pijnstiller Tramadol op de verboden lijst komen. Ook de nevenproducten Tramadolor en Tramal zullen...

Marokko blijft veilig land van herkomst
Aanwijzing Marokko als veilig land van herkomst blijft voorlopig in stand Donderdag 20 oktober 2016 De staatssecretaris van Veiligheid en...

6 uur livestream met veel tips voor ondernemers #TTM6Jaar
A.s. donderdag 20 oktober bestaat social media bureau TTM Communicatie uit Leerdam precies 6 jaar! Reden dus voor een feestje......

Trime-app helpt bewoners besparen op de energierekening
Bewoners die huren bij woningcorporatie Eigen Haard kunnen nu tot honderden euro’s per jaar besparen door mee te doen aan...

Biografie over vlogger Enzo Knol verschenen
Binnenkort bereikt de vlogger de 1 miljardste view op zijn kanaal. In dit boek: wat Enzo zijn kijkers in zijn...

Standbouw geïnspireerd op de opvouwbare Albert Heijn boodschappenkrat
Onze boodschappen vervoeren we in handige kratjes, met een eenvoudige beweging op te vouwen en weer uit te klappen. Ze...

Nederlanders kiezen voor producten met keurmerk
Keurmerken spelen bij zes op de tien (61%) Nederlanders een rol bij de keuze voor eten en drinken. Voor consumenten...

Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of Intelligence
“The best or worst thing to happen to humanity” - Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of...

ExoMars TGO reaches Mars orbit while EDM situation under assessment
The Trace Gas Orbiter (TGO) of ESA’s ExoMars 2016 has successfully performed the long 139-minute burn required to be captured...

Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken
Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken ROTTERDAM, Nederland-(BUSINESS WIRE)- Als reactie op de toenemende complexiteit en versplintering binnen mobiele...

Recordaantal (1,5 miljoen) overweegt overstap zorgverzekering
Een recordaantal Nederlanders - 1,5 miljoen - overweegt om voor 2017 over te stappen naar een andere zorgverzekering. Dat zijn...

'Dawn of the Bison' - Jasper Doest, Wildlife Photographer of the Year
Voor de vijfde keer in vijf jaar tijd gooit de Vlaardingse fotograaf Jasper Doest (37) hoge ogen bij de prestigieuze...

Versnelde aanpak Merwedebrug A27
Versnelde aanpak Merwedebrug A27 | Rijkswaterstaat Versnelde aanpak Merwedebrug A27 Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 18 oktober 2016- Laatste update: 18...

Wereldstotterdag op 22 oktober 2016
Iedereen heeft wel eens gehoord van de stotteraar die in een vlaag van boosheid zonder haperen kan schelden. Of die...

Grootste groene vrijwilligersdag van Nederland: Natuurwerkdag
Samen buiten aan de slag, dat kan op de eerste zaterdag van november op de Natuurwerkdag. In 2016 organiseert LandschappenNL...

Stichting De Hond Kan De Was Doen lanceert 'making life easier'
Ter gelegenheid van LEGO®World 2016 van dinsdag 18 tot en met maandag 24 oktober in de Jaarbeurs Utrecht wordt een...

Dertig jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg
30 jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg Breda, 18 oktober 2016 30 jaar cel geëist voor...

Razendsnelle groei voor groothandel in de erotiek
EDC Internet groeit razend snel met de online verkoop van seksartikelen. Met deze razendsnelle groei is het bedrijf uitgeroepen tot...

Online stemmen kan nu met een selfie
Online stemmen kan nu met een selfie LONDEN-(BUSINESS WIRE)- Smartmatic presenteert deze week het eerste online verkiezingssysteem dat de identiteit...

Speedheat viert twintig jaar elektrische vloerverwarming in Nederland
Speedheat Nederland bestaat twintig jaar. Die mijlpaal laat Nederlands nummer 1 in elektrische vloerverwarming niet zomaar voorbijgaan. Er staan verschillende...

Texels Bock opnieuw in de prijzen
Texels Bock heeft de tweede plaats bij de verkiezing ‘Lekkerste Bockbier van Nederland’ in de wacht gesleept. Dit typische herfstbier...

L’eau werkt voor het Leger des Heils
L’eau, reclamebureau voor gedragsbeïnvloeding, werkt sinds kort voor het Leger des Heils. Na een korte kennismakingsperiode heeft l’eau haar visie...

OR ProRail noemt kabinet onzorgvuldig en onbehoorlijk
OR ProRail boos op onzorgvuldig en onfatsoenlijk kabinet De Ondernemingsraad van ProRail vindt dat het kabinet zeer onzorgvuldig en zelfs...

Elevated Risk of Cholera Urges New United Nations Approach to Cholera
Elevated Risk of Cholera Makes New United Nations Approach to Epidemic ‘All the More Urgent’, Deputy Secretary-General Tells Member States |...

OnlineSeminar genomineerd voor internationale streaming media award
OnlineSeminar is genomineerd voor een Streaming Media European Readers' Choice Award in de categorie beste Webcast Platform. Het is de...

Tweede keer op rij 100% klanttevredenheidsscore Giarte voor Open Line
Op 11 oktober zijn de resultaten bekend gemaakt van het Outsourcing Performance onderzoek van Giarte. Open Line heeft voor de...

Open Line wederom Cisco’s Cloud _ Managed Services Partner
Op 6 oktober heeft Cisco tijdens haar Partner New Year’s & Awards Drinks in Amerongen bekendgemaakt welke Nederlandse partners de...

Verschenen: Leerboek- en naslagwerk Inventor 2017
Uit handen van de bekende Nederlandse auteur Ir. Ronald Boeklagen heeft TEC/CADCollege haar nieuwste jaargang 2017 van de serie ‘Inventor,...

“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”
“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen” Persbericht 12 oktober 2016 “Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”...

Vakantieparken in Nederland zijn vol
De vakantieparken in Nederland zitten deze herfstvakantie nagenoeg vol. Wie nog in een bungalow in eigen land wil verblijven moet...

Expositie en Online Veiling tegen het Stierenvechten
CAS International (Comité Anti Stierenvechten) gaat samen met Marcello’s Art Factory en Global Art vzw een tweetal kunstexposities houden in...

Stop Kamagra nieuw initiatief tegen illegale handel erectiemiddelen
Om de onveilige en ongecontroleerde handel in Kamagra tegen te gaan is de beweging Stop Kamagra opgericht. Stop Kamagra is...

Kledingkopen.nl laat bezoekers bewust shoppen
Niet alleen prijsbewust online kleding kopen, maar ook in het besef hoe kleding is geproduceerd. Dat is wat Kledingkopen.nl haar...

Nederlands bedrijf ontwikkelt veiliger alternatief cloud servers
Steeds meer bedrijven gebruiken virtuele of cloud servers voor bijvoorbeeld hun website. Hier zit echter een veiligheidsrisico aan. Waar fysieke...

Marcella Smeele biedt frisse kijk op muziek marketing
Marcella Smeele, een fris nieuw gezicht in de muziekwereld, lanceert na een uitverkochte eerste ronde dit najaar 8 masterclasses speciaal...

Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem
Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem GOeTEBORG, Zweden-(BUSINESS WIRE)- Medisch Spectrum Twente (MST), het nieuwe 670 bedden tellende ziekenhuis in...

Senioren krijgen valpreventie aan huis
Beweegcoach Steven Schildmeijer geeft ouderen in de regio Haaglanden wekelijks les in valpreventie aan huis. Dit om op een laagdrempelige...

Reisgids van alle 7.500 Nederlandse plaatsen nu in één app
Reisgidsen over Nederland gaan altijd over de bekende 2.500 steden en dorpen. Maar ons land heeft nóg 5.000 woonplaatsen, die...

Grote verschillen in Europese premies autoverzekeringen
Premies van autoverzekeringen blijven stijgen. Soms zelfs met 20 procent. Klachteninstituut Kifid vindt dit te ver gaan. Het instituut pleit...

Murata koopt IPDiA, leider in hoogwaardige silicium condensatoren
Murata koopt IPDiA, leider in hoogwaardige silicium condensatoren KYOTO, Japan & CAEN, Frankrijk-(BUSINESS WIRE)- Murata Manufacturing Co., Ltd. (TOKYO:6981) (ISIN:JP3914400001)...

Geelvinck Festival: fortepiano’s met karakter – muziek met een verhaal
De 6e editie van het Geelvinck Fortepiano Festival is met ruim 45 kamermuziekconcerten van barok tot nieuwe composities internationaal het...

Erik Akerboom, Hoofd Nederlandse Politie, geeft keynote op HostingCon
Penton’s HostingCon maakt bekend dat de hoofdcommissaris van de Nederlandse politie, de heer Erik Akerboom, op 12 oktober keynote spreker...

BillerudKorsnaes Venture kondigt aandelenbelegging aan in Kezzler
BillerudKorsnaes Venture kondigt aandelenbelegging aan in toonaangevend serialisatiebedrijf Kezzler Oslo, Noorwegen-(BUSINESS WIRE)- Kezzler AS, een leider op het gebied van...

W Amsterdam BANK-gebouw opent kluisdeuren
W Amsterdam BANK-gebouw opent kluisdeuren AMSTERDAM-(BUSINESS WIRE)- Vandaag vindt de officiele opening plaats van BANK, het tweede gebouw van W...

IFF Appoints Richard O'Leary Executive Vice President & Chief Officer
IFF Appoints Richard O'Leary Executive Vice President & Chief Financial Officer NEW YORK-(BUSINESS WIRE)- Regulatory News: International Flavors & Fragrances...

HamiltonRoche en Cashforce samen sterk in cash flow management
HamiltonRoche en Cashforce kondigen een samenwerking aan op het gebied van cash flow management voor middelgrote en grote bedrijven. Voor...