Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Groningen: Diverse

Datum nieuwsfeit: 07-02-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Groningen: Diverse 7-02-2001
Persberichten Regiopolitie Groningen
Woensdag 7 februari 2001

Dagelijkse berichten

Delfzijl: dronken automobilist botst
In een woning aan de Koperweg in Delfzijl heeft de politie gisteravond een 52-jarige inwoner van die plaats aangehouden. De man wordt verdacht van doorrijden na aanrijding en rijden onder invloed. Bij de politie kwamen kort voor de aanhouding van de man enkele meldingen binnen van een aanrijding aan de Proosdij in Delfzijl waarbij de veroorzaker was doorgereden na tegen een vluchtheuvel te zijn gebotst. Op de plaats van de aanrijding troffen politiemensen een autoband aan. Verder liep er een spoor van de plaats van de aanrijding naar een bedrijventerrein aan de Koperweg. Daar troffen de agenten een auto aan waarvan een band miste. De auto stond op naam van de verdachte. Die werd in zijn woning aangetroffen. De man verkeerde in kennelijke staat van dronkenschap. Daardoor mislukte de ademanalyse en is er van de man bloedproef afgenomen. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt voor rijden onder invloed en doorrijden na een ongeval. Zijn rijbewijs is door de politie ingevorderd. Hij is na verhoor heengezonden.

Stedum: hennepkwekerij in woning
De politie trof gisteravond een hennepkwekerij aan in een woning aan de Weemweg in Stedum. Politieagenten waren in de woning om een gesprek aan te gaan met een 18-jarige man uit Stedum die kort daarvoor van huis was weggelopen. In het huis namen de agenten een sterke weedgeur waar. Bij een daarop ingesteld onderzoek werd op de zolder een inwerking zijnde hennepkwekerij aangetroffen. Die is onmiddellijk ontmanteld. Daarbij werden 104 hennepplanten en diverse apparaten zoals filters, lampen en transformatoren alsmede een afzuiginstallatie en een waterinstallatie in beslag genomen. De bewoner van het pand, een 28-jarge Stedumer, is aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. Hij is ingesloten. De hennep en de apparatuur worden vernietigd. De politie stelt een nader onderzoek in.

Bedum: rijbewijs kwijt
Na een snelheidsovertreding heeft de politie gisteravond het rijbewijs van een 37-jarige man uit de gemeente Bedum ingevorderd. De man reed in zijn auto over de Sint Annerweg in Bedum. Een surveillerende politiepatrouille klokte de snelheid van de man op 151 km per uur, terwijl op de Sint Annerweg 80 km mag worden gereden. De automobilist kreeg een bekeuring en zijn rijbewijs is ingenomen.

Delfzijl: fietsendief aangehouden
De politie heeft gistermiddag in een woning aan de Uilenhoek in Delfzijl een 45-jarige man uit die plaats aangehouden. De man had aan de Jachtlaan een fiets afgepakt van de 17-jarige dochter van zijn ex-vriendin. Bij het politieonderzoek dat na de melding van diefstal werd ingesteld troffen agenten de fiets aan tegen de gevel van de woning aan de Uilenhoek. Binnen werd de verdachte aangetroffen en aangehouden. Hij is meegenomen naar het politiebureau en na verhoor heengezonden. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt voor diefstal. De fiets is aan de eigenaresse terug gegeven.

Veendam: gewonde bij ongeval
Een 46-jarige man, een 42-jarige vrouw en een 5-jarige jongen, allen uit Stadskanaal, zijn gistermiddag gewond geraakt bij een verkeersongeval op de rijksweg N33. De slachtoffers zaten in een auto bestuurd door de man die ter hoogte van Veendam op de auto van een 31-jarige vrouw uit Leidschendam botste, nadat deze op de weg wilde keren omdat zij de afslag naar Oude Pekela abusievelijk was voorbijgereden. De drie slachtoffers zijn met lichte verwondingen naar een ziekenhuis gebracht. De Leidschendamse en haar passagiers, een 67-jarige man en een 63-jarige vrouw, beiden ook uit Leidschendam, raakten niet gewond. Beide wagens zijn door een bergingsbedrijf weggesleept. De N33 is in beide richtingen ongeveer een half afgesloten geweest.

Appingedam: automobilist bekeurd
De politie heeft gistermorgen proces-verbaal opgemaakt tegen een 40-jarige automobilist uit Appingedam. De man reed in een bestelauto met aanhangwagen over de N33 bij Appingedam. Op de aanhanger was een andere bestelauto geladen. Bij weging bleek dat de aanhanger door het gewicht van deze bestelauto 1000 kg (66 procent) te zwaar was. De combinatie is stilgezet.

Groningen: vrachtauto stil gezet
Tijdens een controle op de ringweg rond Groningen heeft de politie gisterochtend dertien vrachtauto combinaties gecontroleerd Slechts een combinatie uit Azerbeidjaan moest worden stil gezet. De beide bestuurders bleken meer dan 24 uren onderweg te zijn geweest. Ze kregen beiden een rijverbod voor 8 uren en een geldboete van f 600,- opgelegd.

Groningen: geldboete tegoed
Een 46-jarige stadjer werd vannacht op de Zonnelaan aangehouden. Het voertuig waarin hij reed bleek niet gekeurd te zijn. Toen agenten een verder onderzoek instelden bleek de man bovendien nog f 750- voor boetes te moeten betalen. Hij werd ingesloten, omdat hij geen geld had de boetes te voldoen.

Groningen: ongeval met letsel
Op de Bornholmstraat raakte een 33-jarige vrouw uit Kropswolde gistermiddag in botsing met de auto van een 47-jarige man uit Appingedam. De vrouw kwam vermoedelijk door een besmeurd wegdek in een slip en botste frontaal tegen de Appingedammer. Ze werd samen met haar passagier overgebracht naar een ziekenhuis. De vrouw werd ter observatie opgenomen. De beide autos moesten zwaar beschadigd worden weggesleept.

Groningen: ingesloten voor diefstal scheermesjes Een 30-jarige man uit Groningen werd gistermiddag betrapt in een drogisterij aan de Flemingstraat. De man trachtte een hoeveelheid scheermesjes weg te nemen. Hij werd door het personeel overgedragen aan de politie. De man is voor andere onderzoeken ingesloten.

Groningen: bedreiging personeel
Een 27-jarige man uit Damwoude is gisteren door de politie aangehouden, nadat hij in een warenhuis aan de Herestraat personeel had bedreigd. De man werd aangesproken op zijn gedrag toen hij goederen in de winkel omgooide. De man zag kans de winkel te ontvluchten. Hij werd echter even later op aanwijzing van het personeel aangehouden toen hij een café aan de Papengang verliet. De man bleek onder invloed te zijn en is ter ontnuchtering ingesloten.

Groningen: Overval sekswinkel
Een 33-jarige medewerkster van een seksshop aan het Zuiderdiep is gisteravond in haar winkel overvallen. Een klant wilde geld lenen van de medewerkster voor een video cabine. Toen hij niet genoeg geld kreeg bedreigde hij de medewerkster met een mes en opende hij zelf de kas. Hierna verdween de verdachte met een paar honderd gulden uit de winkel.

Groningen: portier mishandeld
Een 44-jarige portier van een café aan de Grote Markt moest afgelopen nacht met gezichtsletsel naar een ziekenhuis worden gebracht. De man kreeg onenigheid met een tweetal mannen die het bedrijf in wilden. Toen zij werden geweigerd bedreigden ze de medewerker en sloegen hem in het gezicht. Hierna vluchtten de beide verdachten.

Groningen: autobrand
Afgelopen nacht ontstond door nog onbekende oorzaak een brand in een geparkeerde auto. De auto stond op een parkeerplaats aan de Rijksstraatweg in Haren. De eigenaar hoorde plotseling een harde knal. Toen hij weer bij zijn auto kwam bleek deze in brand te staan. De brandweer heeft de auto geblust, waarna de auto is afgesleept. De politie stelt nog een onderzoek in.

Inlichtingen: afdeling Communicatie, 0900 - 8844

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie