Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Humana Rijswijk heeft in 2000 fl. 2.535,- ingezameld

Datum nieuwsfeit: 07-02-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Rijswijk

Humana kledingscontainers voor ontwikkelingssamenwerking

In 2000 heeft Humana in de Gemeente Rijswijk 8450 kg ingzameld. Hiermee is een bedrag van fl.2.535,- ten goede gekomen aan ontwikkelingssamenwerking , de doelstelling van Humana.

Al bijna 15 jaar koppelt Humana met kledingcontainers in meer dan 130 gemeenten zorg voor het milieu aan ontwikkelingssamenwerking. Door overtollig textiel niet in de vuilnisbak te gooien, maar naar de kledingcontainer te brengen of mee te geven met huis-aan-huis inzamelacties wordt de afvalberg kleiner gehouden. De kleding die in de Humana containers terecht komt, wordt naar de sorteercentrale in Bunnik gebracht, waar een gedeelte handmatig wordt gesorteerd op o.a. geschiktheid voor de verkoop in de Humana-winkels in Amsterdam of Arnhem. Een ander gedeelte wordt gesorteerd op zgn. Afrika-kwaliteit. Deze kleding wordt verscheept naar Afrika en vermarkt aan de plaatselijke bevolking. De opbrengst hiervan komt ten goede aan projecten in het berteffende land. Tevens wordt een deel van de kleding gebruikt voor noodhulp, in Nederland of in het buitenland. Zo is in het afgelopen jaar kleding verstrekt aan slachtoffers van de ramp in Enschede, maar ook aan slachtoffers van de watersnoodramp in Mozambique.

Met de opbrengst van de verkoop van kleding worden ontwikkelingsprojecten gefinancierd op het gebied van Aidspreventie, medische zorg, kinderhulp en het starten en stimuleren van onderwijs in de Afrikaanse landen Angola en Zambia.Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Humana, tel. 030-6570009 of via e-mail: (humana12@wxs.nl). U kunt ons ook bezoeken op internet: www.humana.nl

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie