Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Utrecht: district Eemland zuid

Datum nieuwsfeit: 07-02-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 7-02-2001

Politiebericht Utrecht: district Eemland zuid, 10.50 uur
Controle bromfietsen

AMERSFOORT Op de Albert Schweitzersingel heeft de politie dinsdagmiddag een controle uitgevoerd op de draagplicht van de helm en constructiesnelheid van bromfietsen. Tussen twee uur en half vijf werden 46 bromfietsen gecontroleerd. In totaal schreef de politie 14 bekeuringen uit voor het niet dragen van de helm en het overschrijden van de constructiesnelheid. De controle was met name gericht op scholen en doorgaande routes naar scholen.

Verkeersongeval letsel

AMERSFOORT Dinsdagmorgen vond er op de Amersfoortsestraat een aanrijding tussen een fietser en een auto plaats. Omstreeks half negen reed een 27-jarige bestuurder met zijn auto over de Amersfoorsestraat.

Plotseling stak voor zijn auto een 27-jarige fietser uit Amersfoort over. De Amersfoorter wilde met zijn fiets tussen de ontstane file doorsteken en lette niet op het tegemoetkomende verkeer. Hierdoor werd hij geschept door de auto. De 27-jarige fietser is met een klaplong en diverse kneuzingen overgebracht naar het Lichtenberg ziekenhuis in Amersfoort. De bestuurder van de auto raakte niet gewond.

Snelheidscontrole

LEUSDEN Op de Arnhemseweg heeft de politie dinsdagmiddag een snelheidscontrole uitgevoerd. In totaal passeerden 78 voertuigen de controlepost. Voor zes bestuurders kregen een bekeuring voor het overschrijden van de maximum snelheid van 70 km/u. Een bestuurder reed met 92 km/u langs de radarwagen.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie