Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Utrecht: districten Utrecht stad

Datum nieuwsfeit: 07-02-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 7-02-2001

Politiebericht Utrecht: districten Utrecht stad 10.25 uur
Cameratoezicht van start

UTRECHT - Burgemeester, mr A.H. Brouwer-Korf zal met een symbolische handeling op 8 februari het tweejarig experiment Cameratoezicht in de binnenstad van Utrecht in werking stellen. Dit vindt plaats om 20.00 uur op het politiebureau aan de Kroonstraat.

Twee jaar geleden startten politie en gemeente de voorbereidingen voor cameratoezicht in een gedeelte van de binnenstad. De doelstelling van het project is drieledig:

1) het vergroten van het veiligheidsgevoel bij bewoners, ondernemers en bezoekers van de binnenstad, 2) het verminderen van het aantal geweldsdelicten met 10%, 3) en het verhogen van het oplossingspercentage met 10%.

De route waarlangs de 22 cameras worden geplaatst, is de verbindingsroute tussen de Neude en de Mariaplaats. De straten waarin door middel van cameras extra toezicht wordt gehouden zijn: Neude, gedeelte Potterstraat, Vinkenburgstraat, Bakkerbrug met een gedeelte Oudegracht, Bakkerstraat, Steenweg, Voor Clarenburg, Mariastraat, Mariaplaats en het Moreelsepark.
Cameratoezicht wordt gezien als een aanvullend middel binnen een pakket aan maatregelen voor Veilig Uitgaan in de stad Utrecht. Zeven dagen per week en 24 uur per dag zullen de cameras beelden opnemen. Op de donderdag-, vrijdag- en zaterdag avonden en nachten zullen de beelden live bekeken worden door speciaal opgeleid personeel in dienst van de politie. Deze avonden lopen parallel met het extra politietoezicht; Centrum Zorg Plus dat sinds twee jaar in de binnenstad wordt gehouden.


Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie