Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

European Computer Telecoms AG krijgt 10 miljoen Duitse mark

Datum nieuwsfeit: 07-02-2001
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Opnieuw succes voor het telecommunicatiebedrijf
European Computer Telecoms

Münchense organisatie krijgt 10 miljoen Duitse mark van Advent International voor productontwikkeling en internationale uitbouw

München, 7 februari 2001 - Om de groei te waarborgen, de ontwikkeling van nieuwe producten te kunnen garanderen en de internationale verkoopactiviteiten uit te breiden is European Computer Telecoms AG, de gespecialiseerde leverancier van de nieuwe generatie soft-switches, op zoek gegaan naar een financiële injectie van 10 miljoen Duitse mark. Na de evaluatie van aanbiedingen voor risicodragend kapitaal van diverse ondernemingen en banken, heeft European Computer Telecoms besloten in zee te gaan met door Advent International aangeraden investeringsfondsen. Sinds de oprichting van European Computer Telecoms in 1998, is het bedrijf winstgevend. In 1999 bedroeg de winst 5,2 miljoen Duitse mark bij een omzet van 12 miljoen mark en de verwachte winst voor het jaar 2000 is nog hoger. Advent heeft een aandeel van 4% gekregen in European Computer Telecoms in ruil voor 10 miljoen Duitse markt, waardoor de huidige waarde is vastgesteld op 250 miljoen Duitse mark. Als nieuwe aandeelhouders hebben de investeerders ook een plaats gekregen in de raad van commissarissen.

Het hoofdkantoor van Advent International bevindt zich in Boston en de organisatie behoort tot de grootste internationale vermogensverschaffers ter wereld. Met meer dan 50 belangen in de telecommunicatie-industrie is deze sector van wezenlijk belang voor het bedrijf. Advent was vooral onder de indruk van European Computer Telecoms vanwege de AutoCarrierâ, het product dat een groot succes is op de softswitch markt. De AutoCarrierâ, een krachtig platform voor intelligente toegevoegde diensten, gebaseerd op Internet-compatibele software en open computertechnologie, is sinds 1998 beschikbaar. Zowel grote publieke netwerkexploitanten als jonge vooruitstrevende carriers kunnen de softswitch inzetten om hun klanten innovatieve toegevoegde diensten te bieden, zoals servicenummers en personal numbering met unified messaging (bundeling van berichten in verschillende media). Klanten van European Computer Telecoms zijn o.a. Smart Telecom, Tele2 en Telecom One.

Jan Janshen, investeringsmanager van Advent International te Frankfurt legt het als volgt uit: "Wij zijn ervan overtuigd dat European Computer Telecoms binnen afzienbare tijd de Europese marktleider in de op software gebaseerde switching technologie zal zijn. Wij zijn onder de indruk van European Computer Telecoms vanwege haar professionaliteit en de buitengewone strategische vaardigheden van het management. Binnen zeer korte tijd heeft het oorspronkelijke team van dr Marshall E. Kavesh, dr Hans Huber en Walter Rott, die het bedrijf hebben opgericht, een organisatie van internationale omvang opgebouwd - en deze winstgevend laten blijven."

Sinds de oprichting in 1998 heeft het bedrijf vestigingen geopend in het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, België, Nederland en Oostenrijk. In de eerste helft van 2001 worden vestigingen geopend in Scandinavië en Spanje. Dit betekent dat European Computer Telecoms in West-Europa, haar primaire markt, bijna overal lokaal aanwezig zal zijn, met de vestiging in Wenen als bruggenhoofd naar Oost-Europa. Er bestaan plannen om op middellange termijn verder uit te breiden naar de Australische en Chinese markt.

"European Computer Telecoms kan de opbrengst van de investering, in combinatie met de inbreng van Advent International's rijke ervaring in de telecommunicatie, gebruiken om de snelle uitbreiding naar nieuwe landen voort te zetten. "Wij gebruiken deze mogelijkheid ook om vooruitgang te boeken binnen de productontwikkeling. Wij willen gereed zijn voor CeBIT 2001 met nieuwe serviceapplicaties en de INAP CS1 / CS2-protocollen die nodig zijn voor intelligente netwerken", zegt dr Marshall Kavesh, president-directeur van European Computer Telecoms. "We gaan het aantal werknemers uitbreiden van 42 tot 60 in de loop van dit jaar zodat we de korte productontwikkelingscyclus en de vertrouwensrelatie met onze klanten kunnen blijven garanderen."

Onze strategische plannen houden ook rekening met de schommelingen op de beurs. "De aanpak is zeer ontspannen", legt Marshall Kavesh uit. "Onze gunstige inkomsten/winst situatie en onze financiële onafhankelijkheid zorgen ervoor dat er geen druk ontstaat omtrent het moment om het bedrijf naar de beurs te brengen."

Advent International
Advent International (www.adventinternational.com) is een van de grootste internationale vermogensverschaffers ter wereld. Zij geeft advies aan investeringsfondsen van meer dan 7 biljoen Duitse mark en is actief in meer dan 30 landen. Advent is een van de hoofdrolspelers in de telecommunicatie-industrie, met meer dan 50 investeringen en een gespecialiseerd team van ervaren vermogensspecialisten. Haar portefeuille bevat onder meer breedband-aanbieders zoals CyberCity (Denemarken), alternatieve carriers zoals Jazztel (Spanje) en CyberTron (Oostenrijk), fabrikanten zoals Italtel (Italië) en softwareleveranciers zoals JacobsRimell (Verenigd Koninkrijk) en AtoBe (Nederland). Sinds de oprichting in 1984 heeft Advent meer dan 400 bedrijven wereldwijd gefinancierd. Meer dan 120 van deze bedrijven hebben met behulp van Advent introducties op locale en internationale beursen verwezenlijkt.

European Computer Telecoms AG
European Computer Telecoms AG (www.ect-telecoms.com) is in 1998 in München opgericht, kort nadat de Duitse telecommunicatiemarkt geliberaliseerd werd. Het bedrijf ontwikkelt en fabriceert nieuwe-generatie openbare switches op basis van open, Internet-compatibele software en computertechnologieën. Met het aanbieden van intelligente switchplatformen en service nodes helpt European Computer Telecoms de carrier in het creëren van nieuwe marktgebieden. Haar diensten vairëren van de creatie van nieuwe opbrengstbronnen voor de carrier, het optimaliseren van het gebruik van de bestaande telecommunicatie-infrastructuur tot de snelle introductie van nieuwe diensten.

European Computer Telecoms' klanten zijn grote openbare netwerkexploitanten en de nieuwe carriers. De AutoCarrier*, een switch platform, ontwikkeld en op de markt gebracht door European Computer Telecoms, is de eerste softswitch die hetzelfde hardwareplatform gebruikt om een verbinding met de openbare telefoonnetwerken aan te bieden en tegelijkertijd intelligente toegevoegde waarde diensten. Dit betekent dat de AutoCarrier* kan worden gebruikt als openbare centrale, als serviceknooppunt en als IN-platform. Netwerkexploitanten, telefoonbedrijven en Internet providers kunnen de service-applicaties gebruiken om direct te reageren op veranderende marktvraag. Zij kunnen compleet nieuwe diensten ontwikkelen en de innoveerders van hun specifieke sector worden. Een uitgebreide reeks diensten - zoals pre paid of post paid services, data opslag, geavanceerde routeringen, interactive voice response (IVR), beheer via het Internet, automatische gespreksverdeling over het netwerk (ACD), unified messaging, digitale spraakopname, text-to-speech en spraakherkenning - kan worden verwezenlijkt als nieuwe, intelligente diensten zonder een hoge investering of een lange aanlooptijd nodig te hebben. European Computer Telecoms ontwikkelt en integreert voortdurend andere service-applicaties, die elk op de European Computer Telecoms softswitches tot stand kunnen worden gebracht, zonder toevoeging van hardware. Het Internet kan worden gebruikt om alle diensten direct toegankelijk te maken voor wederverkopers en eindgebruikers.

Voor meer informatie, aanvragen voor interviews en ander materiaal kunt u contact opnemen met:

Yero Horlings
Senior Account Executive
Text 100 Public Relations
Global High Technology Public Relations
Van Diemenstraat 164-166, 1013 CN Amsterdam
Tel: +31 20 5304339
Fax: +31 20 5304331
Email: (yeroh@text100.nl)
URL: www.text100.com

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

actuele persberichten

Actie tegen TTIP en CETA; 180.000 handtekeningen voor referendum
Duizenden mensen in actie tegen TTIP en CETA Ruim achtduizend mensen, waaronder honderden leden van de SP en ROOD, voerden...

Groeibedrijf Jongens van de Tekeningen lanceert internationaal merk
Na snelle groei in Nederland – met een omzet die dit jaar door de €1M heen schiet - gaan de...

Wereldstotterdag op 22 oktober 2016
Iedereen heeft wel eens gehoord van de stotteraar die in een vlaag van boosheid zonder haperen kan schelden. Of die...

Enversed opent Europa's grootste Virtual Reality Center in Eindhoven
Europa´s grootste Virtual Reality Experience Center opent over 2 maanden haar deuren in Eindhoven. Tijdens de Dutch Design Week (22...

Tips om een goede loodgieter te vinden
Het blijkt voor consumenten steeds lastiger te worden om een goede loodgieter in de buurt van hun woning te vinden....

Duitse ontwerpster op Nederlandse breidagen
Op 21 & 22 oktober 2016 vinden de ‘Nederlandse breidagen’ plaats in de IJsselhallen in Zwolle. Een evenement dat geheel...

Guapa B.V. pioniert met Magento Enterprise in Benelux
Vanaf het moment dat Magento eind vorig jaar met hun versie 2 op de markt kwam was het voor haar...

Twintig jaar online vereniging Women on the Web
Komende maand bestaat de Nederlandse vereniging Women on the Web twintig jaar. Op het hoogtepunt, eind 2007, telde de vereniging...

Verbod stierenvechten Catalonië geannuleerd
Het Spaanse Constitutionele Hof heeft het Catalaanse verbod op het stierenvechten geannuleerd. Een groep senatoren van de conservatieve politieke partij...

Tramadol Pijnstillers vanaf 2016 op de dopinglijst
Vanaf januari 2016 zal de veelbesproken pijnstiller Tramadol op de verboden lijst komen. Ook de nevenproducten Tramadolor en Tramal zullen...

Marokko blijft veilig land van herkomst
Aanwijzing Marokko als veilig land van herkomst blijft voorlopig in stand Donderdag 20 oktober 2016 De staatssecretaris van Veiligheid en...

6 uur livestream met veel tips voor ondernemers #TTM6Jaar
A.s. donderdag 20 oktober bestaat social media bureau TTM Communicatie uit Leerdam precies 6 jaar! Reden dus voor een feestje......

Trime-app helpt bewoners besparen op de energierekening
Bewoners die huren bij woningcorporatie Eigen Haard kunnen nu tot honderden euro’s per jaar besparen door mee te doen aan...

Biografie over vlogger Enzo Knol verschenen
Binnenkort bereikt de vlogger de 1 miljardste view op zijn kanaal. In dit boek: wat Enzo zijn kijkers in zijn...

Standbouw geïnspireerd op de opvouwbare Albert Heijn boodschappenkrat
Onze boodschappen vervoeren we in handige kratjes, met een eenvoudige beweging op te vouwen en weer uit te klappen. Ze...

Nederlanders kiezen voor producten met keurmerk
Keurmerken spelen bij zes op de tien (61%) Nederlanders een rol bij de keuze voor eten en drinken. Voor consumenten...

Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of Intelligence
“The best or worst thing to happen to humanity” - Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of...

ExoMars TGO reaches Mars orbit while EDM situation under assessment
The Trace Gas Orbiter (TGO) of ESA’s ExoMars 2016 has successfully performed the long 139-minute burn required to be captured...

Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken
Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken ROTTERDAM, Nederland-(BUSINESS WIRE)- Als reactie op de toenemende complexiteit en versplintering binnen mobiele...

Recordaantal (1,5 miljoen) overweegt overstap zorgverzekering
Een recordaantal Nederlanders - 1,5 miljoen - overweegt om voor 2017 over te stappen naar een andere zorgverzekering. Dat zijn...

'Dawn of the Bison' - Jasper Doest, Wildlife Photographer of the Year
Voor de vijfde keer in vijf jaar tijd gooit de Vlaardingse fotograaf Jasper Doest (37) hoge ogen bij de prestigieuze...

Versnelde aanpak Merwedebrug A27
Versnelde aanpak Merwedebrug A27 | Rijkswaterstaat Versnelde aanpak Merwedebrug A27 Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 18 oktober 2016- Laatste update: 18...

Grootste groene vrijwilligersdag van Nederland: Natuurwerkdag
Samen buiten aan de slag, dat kan op de eerste zaterdag van november op de Natuurwerkdag. In 2016 organiseert LandschappenNL...

Stichting De Hond Kan De Was Doen lanceert 'making life easier'
Ter gelegenheid van LEGO®World 2016 van dinsdag 18 tot en met maandag 24 oktober in de Jaarbeurs Utrecht wordt een...

Dertig jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg
30 jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg Breda, 18 oktober 2016 30 jaar cel geëist voor...

Razendsnelle groei voor groothandel in de erotiek
EDC Internet groeit razend snel met de online verkoop van seksartikelen. Met deze razendsnelle groei is het bedrijf uitgeroepen tot...

Online stemmen kan nu met een selfie
Online stemmen kan nu met een selfie LONDEN-(BUSINESS WIRE)- Smartmatic presenteert deze week het eerste online verkiezingssysteem dat de identiteit...

Speedheat viert twintig jaar elektrische vloerverwarming in Nederland
Speedheat Nederland bestaat twintig jaar. Die mijlpaal laat Nederlands nummer 1 in elektrische vloerverwarming niet zomaar voorbijgaan. Er staan verschillende...

Texels Bock opnieuw in de prijzen
Texels Bock heeft de tweede plaats bij de verkiezing ‘Lekkerste Bockbier van Nederland’ in de wacht gesleept. Dit typische herfstbier...

L’eau werkt voor het Leger des Heils
L’eau, reclamebureau voor gedragsbeïnvloeding, werkt sinds kort voor het Leger des Heils. Na een korte kennismakingsperiode heeft l’eau haar visie...

OR ProRail noemt kabinet onzorgvuldig en onbehoorlijk
OR ProRail boos op onzorgvuldig en onfatsoenlijk kabinet De Ondernemingsraad van ProRail vindt dat het kabinet zeer onzorgvuldig en zelfs...

Elevated Risk of Cholera Urges New United Nations Approach to Cholera
Elevated Risk of Cholera Makes New United Nations Approach to Epidemic ‘All the More Urgent’, Deputy Secretary-General Tells Member States |...

OnlineSeminar genomineerd voor internationale streaming media award
OnlineSeminar is genomineerd voor een Streaming Media European Readers' Choice Award in de categorie beste Webcast Platform. Het is de...

Tweede keer op rij 100% klanttevredenheidsscore Giarte voor Open Line
Op 11 oktober zijn de resultaten bekend gemaakt van het Outsourcing Performance onderzoek van Giarte. Open Line heeft voor de...

Open Line wederom Cisco’s Cloud _ Managed Services Partner
Op 6 oktober heeft Cisco tijdens haar Partner New Year’s & Awards Drinks in Amerongen bekendgemaakt welke Nederlandse partners de...

Verschenen: Leerboek- en naslagwerk Inventor 2017
Uit handen van de bekende Nederlandse auteur Ir. Ronald Boeklagen heeft TEC/CADCollege haar nieuwste jaargang 2017 van de serie ‘Inventor,...

“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”
“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen” Persbericht 12 oktober 2016 “Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”...

Vakantieparken in Nederland zijn vol
De vakantieparken in Nederland zitten deze herfstvakantie nagenoeg vol. Wie nog in een bungalow in eigen land wil verblijven moet...

Expositie en Online Veiling tegen het Stierenvechten
CAS International (Comité Anti Stierenvechten) gaat samen met Marcello’s Art Factory en Global Art vzw een tweetal kunstexposities houden in...

Stop Kamagra nieuw initiatief tegen illegale handel erectiemiddelen
Om de onveilige en ongecontroleerde handel in Kamagra tegen te gaan is de beweging Stop Kamagra opgericht. Stop Kamagra is...

Kledingkopen.nl laat bezoekers bewust shoppen
Niet alleen prijsbewust online kleding kopen, maar ook in het besef hoe kleding is geproduceerd. Dat is wat Kledingkopen.nl haar...

Nederlands bedrijf ontwikkelt veiliger alternatief cloud servers
Steeds meer bedrijven gebruiken virtuele of cloud servers voor bijvoorbeeld hun website. Hier zit echter een veiligheidsrisico aan. Waar fysieke...

Marcella Smeele biedt frisse kijk op muziek marketing
Marcella Smeele, een fris nieuw gezicht in de muziekwereld, lanceert na een uitverkochte eerste ronde dit najaar 8 masterclasses speciaal...

Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem
Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem GOeTEBORG, Zweden-(BUSINESS WIRE)- Medisch Spectrum Twente (MST), het nieuwe 670 bedden tellende ziekenhuis in...

Senioren krijgen valpreventie aan huis
Beweegcoach Steven Schildmeijer geeft ouderen in de regio Haaglanden wekelijks les in valpreventie aan huis. Dit om op een laagdrempelige...

Reisgids van alle 7.500 Nederlandse plaatsen nu in één app
Reisgidsen over Nederland gaan altijd over de bekende 2.500 steden en dorpen. Maar ons land heeft nóg 5.000 woonplaatsen, die...

Grote verschillen in Europese premies autoverzekeringen
Premies van autoverzekeringen blijven stijgen. Soms zelfs met 20 procent. Klachteninstituut Kifid vindt dit te ver gaan. Het instituut pleit...

Murata koopt IPDiA, leider in hoogwaardige silicium condensatoren
Murata koopt IPDiA, leider in hoogwaardige silicium condensatoren KYOTO, Japan & CAEN, Frankrijk-(BUSINESS WIRE)- Murata Manufacturing Co., Ltd. (TOKYO:6981) (ISIN:JP3914400001)...

Geelvinck Festival: fortepiano’s met karakter – muziek met een verhaal
De 6e editie van het Geelvinck Fortepiano Festival is met ruim 45 kamermuziekconcerten van barok tot nieuwe composities internationaal het...

Erik Akerboom, Hoofd Nederlandse Politie, geeft keynote op HostingCon
Penton’s HostingCon maakt bekend dat de hoofdcommissaris van de Nederlandse politie, de heer Erik Akerboom, op 12 oktober keynote spreker...