Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

European Computer Telecoms AG krijgt 10 miljoen Duitse mark

Datum nieuwsfeit: 07-02-2001
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Opnieuw succes voor het telecommunicatiebedrijf
European Computer Telecoms

Münchense organisatie krijgt 10 miljoen Duitse mark van Advent International voor productontwikkeling en internationale uitbouw

München, 7 februari 2001 - Om de groei te waarborgen, de ontwikkeling van nieuwe producten te kunnen garanderen en de internationale verkoopactiviteiten uit te breiden is European Computer Telecoms AG, de gespecialiseerde leverancier van de nieuwe generatie soft-switches, op zoek gegaan naar een financiële injectie van 10 miljoen Duitse mark. Na de evaluatie van aanbiedingen voor risicodragend kapitaal van diverse ondernemingen en banken, heeft European Computer Telecoms besloten in zee te gaan met door Advent International aangeraden investeringsfondsen. Sinds de oprichting van European Computer Telecoms in 1998, is het bedrijf winstgevend. In 1999 bedroeg de winst 5,2 miljoen Duitse mark bij een omzet van 12 miljoen mark en de verwachte winst voor het jaar 2000 is nog hoger. Advent heeft een aandeel van 4% gekregen in European Computer Telecoms in ruil voor 10 miljoen Duitse markt, waardoor de huidige waarde is vastgesteld op 250 miljoen Duitse mark. Als nieuwe aandeelhouders hebben de investeerders ook een plaats gekregen in de raad van commissarissen.

Het hoofdkantoor van Advent International bevindt zich in Boston en de organisatie behoort tot de grootste internationale vermogensverschaffers ter wereld. Met meer dan 50 belangen in de telecommunicatie-industrie is deze sector van wezenlijk belang voor het bedrijf. Advent was vooral onder de indruk van European Computer Telecoms vanwege de AutoCarrierâ, het product dat een groot succes is op de softswitch markt. De AutoCarrierâ, een krachtig platform voor intelligente toegevoegde diensten, gebaseerd op Internet-compatibele software en open computertechnologie, is sinds 1998 beschikbaar. Zowel grote publieke netwerkexploitanten als jonge vooruitstrevende carriers kunnen de softswitch inzetten om hun klanten innovatieve toegevoegde diensten te bieden, zoals servicenummers en personal numbering met unified messaging (bundeling van berichten in verschillende media). Klanten van European Computer Telecoms zijn o.a. Smart Telecom, Tele2 en Telecom One.

Jan Janshen, investeringsmanager van Advent International te Frankfurt legt het als volgt uit: "Wij zijn ervan overtuigd dat European Computer Telecoms binnen afzienbare tijd de Europese marktleider in de op software gebaseerde switching technologie zal zijn. Wij zijn onder de indruk van European Computer Telecoms vanwege haar professionaliteit en de buitengewone strategische vaardigheden van het management. Binnen zeer korte tijd heeft het oorspronkelijke team van dr Marshall E. Kavesh, dr Hans Huber en Walter Rott, die het bedrijf hebben opgericht, een organisatie van internationale omvang opgebouwd - en deze winstgevend laten blijven."

Sinds de oprichting in 1998 heeft het bedrijf vestigingen geopend in het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, België, Nederland en Oostenrijk. In de eerste helft van 2001 worden vestigingen geopend in Scandinavië en Spanje. Dit betekent dat European Computer Telecoms in West-Europa, haar primaire markt, bijna overal lokaal aanwezig zal zijn, met de vestiging in Wenen als bruggenhoofd naar Oost-Europa. Er bestaan plannen om op middellange termijn verder uit te breiden naar de Australische en Chinese markt.

"European Computer Telecoms kan de opbrengst van de investering, in combinatie met de inbreng van Advent International's rijke ervaring in de telecommunicatie, gebruiken om de snelle uitbreiding naar nieuwe landen voort te zetten. "Wij gebruiken deze mogelijkheid ook om vooruitgang te boeken binnen de productontwikkeling. Wij willen gereed zijn voor CeBIT 2001 met nieuwe serviceapplicaties en de INAP CS1 / CS2-protocollen die nodig zijn voor intelligente netwerken", zegt dr Marshall Kavesh, president-directeur van European Computer Telecoms. "We gaan het aantal werknemers uitbreiden van 42 tot 60 in de loop van dit jaar zodat we de korte productontwikkelingscyclus en de vertrouwensrelatie met onze klanten kunnen blijven garanderen."

Onze strategische plannen houden ook rekening met de schommelingen op de beurs. "De aanpak is zeer ontspannen", legt Marshall Kavesh uit. "Onze gunstige inkomsten/winst situatie en onze financiële onafhankelijkheid zorgen ervoor dat er geen druk ontstaat omtrent het moment om het bedrijf naar de beurs te brengen."

Advent International
Advent International (www.adventinternational.com) is een van de grootste internationale vermogensverschaffers ter wereld. Zij geeft advies aan investeringsfondsen van meer dan 7 biljoen Duitse mark en is actief in meer dan 30 landen. Advent is een van de hoofdrolspelers in de telecommunicatie-industrie, met meer dan 50 investeringen en een gespecialiseerd team van ervaren vermogensspecialisten. Haar portefeuille bevat onder meer breedband-aanbieders zoals CyberCity (Denemarken), alternatieve carriers zoals Jazztel (Spanje) en CyberTron (Oostenrijk), fabrikanten zoals Italtel (Italië) en softwareleveranciers zoals JacobsRimell (Verenigd Koninkrijk) en AtoBe (Nederland). Sinds de oprichting in 1984 heeft Advent meer dan 400 bedrijven wereldwijd gefinancierd. Meer dan 120 van deze bedrijven hebben met behulp van Advent introducties op locale en internationale beursen verwezenlijkt.

European Computer Telecoms AG
European Computer Telecoms AG (www.ect-telecoms.com) is in 1998 in München opgericht, kort nadat de Duitse telecommunicatiemarkt geliberaliseerd werd. Het bedrijf ontwikkelt en fabriceert nieuwe-generatie openbare switches op basis van open, Internet-compatibele software en computertechnologieën. Met het aanbieden van intelligente switchplatformen en service nodes helpt European Computer Telecoms de carrier in het creëren van nieuwe marktgebieden. Haar diensten vairëren van de creatie van nieuwe opbrengstbronnen voor de carrier, het optimaliseren van het gebruik van de bestaande telecommunicatie-infrastructuur tot de snelle introductie van nieuwe diensten.

European Computer Telecoms' klanten zijn grote openbare netwerkexploitanten en de nieuwe carriers. De AutoCarrier*, een switch platform, ontwikkeld en op de markt gebracht door European Computer Telecoms, is de eerste softswitch die hetzelfde hardwareplatform gebruikt om een verbinding met de openbare telefoonnetwerken aan te bieden en tegelijkertijd intelligente toegevoegde waarde diensten. Dit betekent dat de AutoCarrier* kan worden gebruikt als openbare centrale, als serviceknooppunt en als IN-platform. Netwerkexploitanten, telefoonbedrijven en Internet providers kunnen de service-applicaties gebruiken om direct te reageren op veranderende marktvraag. Zij kunnen compleet nieuwe diensten ontwikkelen en de innoveerders van hun specifieke sector worden. Een uitgebreide reeks diensten - zoals pre paid of post paid services, data opslag, geavanceerde routeringen, interactive voice response (IVR), beheer via het Internet, automatische gespreksverdeling over het netwerk (ACD), unified messaging, digitale spraakopname, text-to-speech en spraakherkenning - kan worden verwezenlijkt als nieuwe, intelligente diensten zonder een hoge investering of een lange aanlooptijd nodig te hebben. European Computer Telecoms ontwikkelt en integreert voortdurend andere service-applicaties, die elk op de European Computer Telecoms softswitches tot stand kunnen worden gebracht, zonder toevoeging van hardware. Het Internet kan worden gebruikt om alle diensten direct toegankelijk te maken voor wederverkopers en eindgebruikers.

Voor meer informatie, aanvragen voor interviews en ander materiaal kunt u contact opnemen met:

Yero Horlings
Senior Account Executive
Text 100 Public Relations
Global High Technology Public Relations
Van Diemenstraat 164-166, 1013 CN Amsterdam
Tel: +31 20 5304339
Fax: +31 20 5304331
Email: (yeroh@text100.nl)
URL: www.text100.com

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie