Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Twentse techniek opent weg naar nieuwe coatings

Datum nieuwsfeit: 07-02-2001
Bron: Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek
Zoek soortgelijke berichten
Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek

Twentse techniek opent weg naar nieuwe coatings

Onderzoekers van de Universiteit Twente zijn er in geslaagd een zeer dichte en fijnkorrelige coating te maken met veelbelovende industriële toepassingen. Het afdeklaagje bestaat uit kristallen van zirkoniumoxide (ZrO2) van slechts tien nanometer. Het NWO-Prioriteitsprogramma Materialenonderzoek en de Technologie-stichting STW financierden het onderzoek.

Het bijzondere is dat de coating verkregen is bij lage temperaturen van slechts enkele honderden graden Celsius. Met een speciale techniek, de gemodificeerde emulsie-precipitatie, zijn zirkoniumoxide en andere lastige oxiden aan te brengen op bijvoorbeeld staal en kunststoffen. Het is voor het eerst ...

Dit waren de eerste 100 woorden van de door u opgevraagde pagina uit het Nieuwsbank persberichtenarchief. Na betaling kunt u het hele persbericht lezen.
Bent u abonnee? Klik hier om uw wachtwoord op te geven.
Wilt u nu snel binnen tien minuten abonnee worden? Klik dan hier.

Klik hier om het volledige persbericht te lezen
reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie