Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Controle op lichthinder bij glastuinbouwbedrijven Amstelveen

Datum nieuwsfeit: 07-02-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Amstelveen

Nieuws

Controle op lichthinder bij glastuinbouwbedrijven

Milieucontroleurs van de gemeente Amstelveen en politie gaan binnenkort controles uitvoeren op lichthinder van de assimilatiebelichting bij glastuinbouwbedrijven. De controles zijn gericht op de juiste gevelafscherming van de belichting en de handhaving van de verplichte donkerteperiode.

In de glastuinbouw wordt om het zonlicht voor het groeiproces na te bootsen en het groeiproces te versnellen gebruik gemaakt van assimilatiebelichting in de kassen. Dit geeft een oranje gloed en is hinderlijk voor de omgeving. Vanuit de milieuwetgeving is bepaald dat in de periode van 1 september tot 1 mei tussen 20.00 uur en 24.00 uur een donkerteperiode verplicht is. De assimilatiebelichting mag dan niet in werking zijn. Daarnaast moet tussen zonsondergang en zonsopgang door het toepassen van schermen aan de zijgevels of een gelijkwaardige voorziening (zijafscherming) 95% van de uitgestraalde lichthoeveelheid worden tegengehouden. De gebruikte lampen mogen dan buiten het tuinbouwbedrijf niet zichtbaar zijn.

De komende weken gaan milieucontroleurs en politie controle uitoefenen op deze milieuregels. Mochten de tuinbouwbedrijven niet aan de genoemde milieuregels voldoen, dan kan voor de overtreding door de gemeente een sanctie opgelegd worden en door de politie wordt direct proces-verbaal opgemaakt. In sommige gevallen kan de gemeente rekening houden met een al lopende beroepsprocedure over de donkerteperiode. Het Openbaar Ministerie wordt door middel van een procesverbaal in kennis gesteld van de geconstateerde overtreding en kan vervolgens een boete op leggen van minimaal 1500,= per overtreding, ongeacht een eventueel lopende beroepsprocedure.

Nadere informatie over de controle is te verkrijgen bij de afdeling milieubeheer van de gemeente (telefoon 020 5404325 of 020 5404379) (Van den Bergh of Van Veen).

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie