Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Gemeentelijke dienstverlening Eindhoven op afspraak

Datum nieuwsfeit: 07-02-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Eindhoven

Persbericht: 7 februari 2001

Vooralsnog alleen reisdocumenten en rijbewijzen

Gemeentelijke dienstverlening op afspraak

Een Eindhovenaar, die een paspoort, identiteitskaart of rijbewijs nodig heeft, doet er verstandig aan van tevoren een afspraak te maken. Hij of zij hoeft dan niet meer te wachten. Het maken van een afspraak kan tussen 9 en 12 uur telefonisch op nummer (040) 238 20 25. Er wordt nog bezien of het maken van afspraken ook geregeld kan worden via het digitale loket op de gemeentelijke website. De gemeente Eindhoven wil daarmee de gemiddelde wachttijd terugdringen.

De sector Publiekszaken, afdeling Dienstverlening van de gemeente Eindhoven wil haar dienstverlening graag zo optimaal mogelijk afstemmen op de behoefte van de klanten. Sinds enkele jaren al stuurt zij bericht aan de mensen, waarvan het reisdocument (paspoort of identiteitskaart) is verlopen of op korte termijn zal verlopen. Om de drukte te spreiden en lange wachttijden te voorkomen werd daarbij aangegeven, wanneer men het beste kon komen. Vanaf 12 februari komt daar de mogelijkheid bij om een afspraak te maken. Het grote voordeel hiervan is, dat mensen hun bezoek aan het Stadskantoor kunnen plannen op het voor hen meest gunstige tijdstip. Het Stadskantoor is geopend op maandag van 9 tot 19 uur en op dinsdag tot en met vrijdag van 9 tot 16 uur. Tussen half een en twee uur 's middags worden vooralsnog geen afspraken gepland.

Aparte balies
Wie een afspraak heeft, moet zich normaal melden aan de receptie, centraal in de hal van het Stadskantoor. Daar wordt men verwezen naar een van de twee balies, die apart zijn ingericht voor mensen met een afspraak. Afhankelijk van het succes van de proef zal het aantal balies in de toekomst mogelijk worden uitgebreid. Het aantal bezoeken aan het Stadskantoor zal toch al toenemen, wanneer vanaf oktober 2001 reisdocumenten (paspoorten en identiteitskaarten) landelijk worden aangemaakt. Hiervoor geldt vanaf dat moment het "klaar terwijl u wacht" niet meer. Men moet dan terugkomen om deze af te halen. Het verdient aanbeveling daarvoor meteen een afspraak te regelen.

Wel afspraak nakomen
Wie een afspraak heeft, moet wel op de afgesproken tijd komen. Wie te laat is, krijgt een nummer voor een van de andere balies. Men moet dan gewoon op zijn/haar beurt wachten.

De mogelijkheid van een afspraak geldt op dit moment alleen nog maar voor reisdocumenten en rijbewijzen. Het is de bedoeling, als de proef slaagt deze faciliteit ook uit te breiden voor andere zaken, zoals b.v. het aanvragen van huursubsidie.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie