Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Inhoud van Partijblad Democraat en Idee van D66

Datum nieuwsfeit: 07-02-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
D66


Zoek in D66.nl
Word JD-lid!
Partijblad Democraat
Idee

MOGELIJK HUWELIJK WILLEM ALEXANDER EN MAXIMA
Binnen de Tweede Kamerfractie van D66 wordt volop gesproken over het mogelijke huwelijk van Willem Alexander en Maxima Zorreguieta. Fractievoorzitter Thom de Graaf denkt dat het onvermijdelijk is dat vader Zorreguieta het huwelijk discreet bijwoont. D66 Kamerlid Jan van Walsem heeft grote problemen met het mogelijke huwelijk van de kroonprins

INTEGRATIE: Binnen, maar nog niet thuis
In het februarinummer van Idee, het blad van het wetenschappelijk bureau van D66 onder meet: Hadassa Kruithof onderzocht 'zin en onzin' van succesfactoren van een aantal multiculturele teams bij drie grote zakelijke dienstverleners. 'Het vooroordeel dat multiculturele teams minder goed functioneren, klopt niet.'

"NIET MINDER POSTKANTOREN"
D66 wil dat in dorpen en buurten het postagentschap behouden blijft en verzet zich daarom tegen de plannen om een groot aantal vestigingen te sluiten of af te slanken.

NIEUWJAARSSPEECH BRINKHORST
Laurens Jan Brinkhorst heeft tijdens een nieuwjaarsbijeenkomst van D66 Den Haag een plan gepresenteerd voor de "ontpoldering" van Nederland. De D66-minister pleitte voor: herstel van het primaat van het parlement, herstel van burgerzin en herstel van bestuurlijke moed.

HOMEPAGES D66 REGIO'S EN AFDELINGEN

EINDE ONGEVRAAGDE E-MAIL EN SMS
De D66-fractie is buitengewoon verheugd over de aankondiging van staatssecretaris Monique de Vries van Verkeer en Waterstaat dat Nederland het ongevraagd versturen van e-mail, sms-berichten of reclame-aanbiedingen via de mobiele telefoon wil verbieden. ONDERZOEK AFLUISTERNETWERK
D66 pleit voor een parlementair onderzoek naar het geheime netwerk voor het afluisteren van o.m. telefoontjes en emails. Vice-fractievoorzitter van D66 Bert Bakker is verontrust over het gebrek aan inzicht dat de Westerse regeringen kunnen bieden over het echelon-netwerk.

Actueel: coördinator SWB

GA DIRECT NAAR

BETROKKEN ONDERNEMERSCHAP
Oud-SBW-directeur Christiaan de Vries overhandigde de nieuwe uitgave in de reeks Liberale Perspectieven met de titel "Betrokken Ondernemerschap" aan SER-voorzitter Herman Wijffels en D66-staatssecretaris Gerrit Ybema van Economische Zaken.

BEHANDELING REFERENDUMWET
Na de nacht van Wiegel wordt het referendumvoorstel opnieuw in de Tweede Kamer behandeld. Tweede Kamerlid Olga Scheltema tijdens de behandeling van de referendumwet: "Dit wetsvoorstel leidt ertoe dat eindelijk op nationaal, provinciaal en lokaal niveau elke burger het recht op het uitlokken van een referendum krijgt. Dat is de grote winst."

D66 INTERNET-POLL

" Ouders moeten meer te zeggen krijgen over het beleid van de instelling die hun kinderen opvangt "

(_) eens (_) oneens Stem!
Zie ook het D66-forum Stand

'Internet zorgt voor fusiegolf overheid'
Het gebruik van internet en e-mail leidt tot ingrijpende fusies tussen ambtelijke organisaties bij gemeenten, provincies en de rijksoverheid. Deze verwachting spreekt minister Van Boxtel uit in een vraaggesprek met NRC Handelsblad. Het vraaggesprek met Van Boxtel is in 'interactieve vorm' ook te lezen op internet, waarbij lezers met de minister in discussie kunnen treden over de 'digitale democratie'. (02-12-2000, NRC Handelsblad)

JAARVERSLAGEN 1999-2000
De D66-fracties in de Eerste en Tweede Kamer en het Europees Parlement hebben een jaarverslag geschreven, waarin zij uiteenzetten wat zij het afgelopen jaar hebben gedaan en wat zij hebben bereikt. Jaarverslag EK-fractie
Jaarverslag TK-fractie
Jaarverslag EP-fractie (download 1,45 Mb)

Click Here!

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie