Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Consumentenbond steunt Brinkhorst tegen opkopen runderen

Datum nieuwsfeit: 07-02-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Consumentenbond

Bond steunt Brinkhorst over opkopen runderen
7 februari 2001

Minister Brinkhorst van Landbouw verzet zich tegen de plannen van de Europese Commissie om massaal koeien te vernietigen. De Consumentenbond vindt de Europese maatregel absurd en steunt de minister in zijn verzet.

Door de BSE-crisis is in veel Europese landen de rundvleesconsumptie drastisch teruggelopen. Daarom ontstaat er een overschot aan runderen. De Europese Commissie wil niet dat consumenten profiteren van de prijsdaling van rundvlees, wat een gevolg is van meer aanbod dan vraag. Daarom stelt de Commissie voor om massaal koeien te gaan vernietigen puur en alleen om de prijzen van rundvlees te laten stijgen. Dit heeft dus niets te maken met volksgezondheid.

Een absurde maatregel, volgens de Consumentenbond. Consumenten betalen nu èn voor het vernietigen van gezonde beesten èn voor de consequentie daarvan, namelijk dat vlees weer duurder wordt. Directeur Felix Cohen van de Consumentenbond noemde deze maatregel in december 2000 al ethisch en moreel onfatsoenlijk.

De Nederlandse minister van Landbouw, Brinkhorst, verzet zich nu tegen de plannen van de Europese Commissie. De Bond ondersteunt minister Brinkhorst dan ook in zijn verzet tegen het Europese voorstel.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie