Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Ruimte voor bedrijven en kantoren in Friesland

Datum nieuwsfeit: 07-02-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Provincie Friesland
Zoek soortgelijke berichten
Provincie Friesland

Persberichten

Ruimte voor bedrijven en kantoren

Het gaat goed met de Friese economie. De financiële instellingen, de zakelijke dienstverlening en de industrie groeien en de werkloosheid neemt gestaag af. Dat de Friese economie aantrekt, is echter nog niet voldoende om de in het verleden ontstane achterstand in te halen. Voor deze inhaalslag is het nodig fors in te zetten op de verdere economische ontwikkeling van de provincie. En daarvoor is ruimte nodig. Ruimte om de uitbreiding van bestaande bedrijven en kantoorlocaties mogelijk te maken. Daarnaast is ruimte nodig voor het aantrekken van nieuwe bedrijven en het ontwikkelen van goed geoutilleerde bedrijfsomgevingen voor specifieke bedrijven. Om dit mogelijk te maken is onderzocht of Fryslân tot 2010 voldoende ruimte heeft om in de behoefte aan bedrijventerreinen te kunnen voorzien. Daarnaast is bekeken welke terreinen en welke bedrijven waar op de juiste plek zijn. Dit alles uiteraard met aandacht voor kwaliteit van bestaande en nieuw te plannen terreinen en de ruimtelijke kwaliteit van Fryslân.
Onder de titel "Ruimte voor werk" hebben Gedeputeerde Staten vandaag de bedrijventerreinvisie 2010 vastgesteld. Uitgangspunt daarin is het zorgen voor voldoende aanbod van bedrijventerreinen en kantoorlocaties. De visie sluit aan bij onder meer het Streekplan, het Provinciaal Verkeers- en Vervoersplan (PVVP) en Kompas voor het Noorden.

Nummer: 019
Datum: 7 februari 2001

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie