Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Drenthe

Datum nieuwsfeit: 08-02-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Politie Drenthe

Persberichten Regio Politie Drenthe

Persberichten van woensdag op donderdag
10:54 donderdag 8 februari 2001

Martin Panman 06-51611628

Automobilist zonder rijbewijs en onder invloed

EMMEN. In de nacht van woensdag op donderdag heeft de politie een 35 jarige man die in een auto over de Prinsenlaan te Emmen reed aangehouden. Het bleek dat de man niet in het bezit was van een rijbewijs. Hij is meegenomen naar het bureau waar hij een blaastest heeft ondergaan. Uit deze test bleek dat de man te veel alcohol heeft gedronken met een uitkomst van 365 ugl. Tegen de man is proces verbaal opgemaakt.

In beslagname rijbewijs 20 jarige man

KLAZIENAVEEN. De politie heeft in de bebouwde kom van Klazienaveen een 20 jarige man aangehouden wegens te hard rijden. De man reed ruim honderd km per uur daar waar vijftig mag. Het rijbewijs van de jongeman is ingenomen en tegen hem is proces verbaal opgemaakt. De auto is door de ouders opgehaald.

Winkelbrand

KLAZIENAVEEN. Gisteren ontstond er brand in een kledingwinkel aan de Langestraat. Vermoedelijk is de brand in de winkel veroorzaakt door oververhitting van de lampen die op de kleding van de etalagepop schenen. De kleding van de pop is hierdoor in brand gevlogen. De financiële schade loopt in de tonnen.

Brand bij ABNAMRO

Vannacht is er een kleine brand ontstaan aan de achterkant van de ABNAMRO aan het Koopmansplein. De drie containers die daar stonden, hadden alledrie vlam gevat. Door de hitte zijn enkele ramen van de ABNAMRO gesprongen. Om de brand te blussen heeft de brandweer het hek moeten verwijderen waarna het vuur geblust werd. Een verder onderzoek wordt ingesteld.

Snelkraak

HOOGEVEEN. Bij een bedrijf aan de Smirnoffstraat is gisteravond ingebroken. Met een personenauto is de voordeur van het bedrijf kapot gereden, waarna de inbreker(s) naar binnen konden. Uit het bedrijf verdween gereedschap. De 49 jarige eigenaar deed aangifte. De politie stelt een onderzoek in. Mogelijk is de inbraak gepleegd met een gestolen auto.

Inbraak

SLEEN. Een getuige meldde vannacht dat er werd ingebroken in het VVV kantoor aan de Menso Altingstraat in Sleen. De getuige zag een jongeman met een rugtas op zijn rug rond het pand scharrelen. Even later zag de getuige dat er iemand met een zaklantaarn in het gebouw rondliep. Toen de politie kwam was er niemand meer in het pand aanwezig. Wel bleek dat er aan de achterkant van het kantoor een ruit was vernield en dat het kantoor was doorzocht. De politie stelt een verder onderzoek in.

Benzine niet betaald.

ZUIDLAREN. Bij een benzinepomp aan de Verlengde Stationsweg werd gisteravond getankt waarna de bestuurder er zonder afrekenen vandoor ging. De pomhouder en zijn zoon zetten direct de achtervolging in en op de Berkenweg in Zuidlaren konden zij de auto klem rijden. De bestuurder en de inzittende renden echter het bos in. Ook de politie kon ze niet meer vinden. De auto werd inbeslaggenomen en toen bleek ook dat de auto gestolen was. Later op de avond meldde de bestuurder zich bij de politie in Groningen.


info@politie-drenthe.nl Politie Drenthe, voor een veilig en leefbaar Drenthe

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie