Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Uitbreiding 9 nieuwe begunstigden bij Sponsor Loterij

Datum nieuwsfeit: 08-02-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

NATIONALE POSTCODE LOTERIJ

Sponsor Loterij grootste fondsenverstrekker voor cultuur

Sponsor Loterij grootste particuliere fondsenverstrekker voor cultuur in Nederland

UITBREIDING VAN 9 NIEUWE BEGUNSTIGDEN BIJ SPONSOR LOTERIJ

De omzet van de Nederlandse Sponsor Loterij over het jaar 2000 is uitgekomen op 111 miljoen gulden. Zestig procent hiervan, 67 miljoen gulden, komt ten goede aan beneficiënten die zich richten op de gebieden sport, cultuur en welzijn. De opbrengst van de Sponsor Loterij is met 2% gestegen t.o.v. het jaar 1999. Mede dankzij deze groei zag de loterij de mogelijkheid negen nieuwe vaste begunstigden toe te laten, naast de 7 vaste begunstigden die de loterij al kende. De Sponsor Loterij koos hierbij met name voor organisaties uit de cultuursector, omdat die sector op het moment het meest wordt geconfronteerd met een terugtredende overheid.

Het aantal vaste begunstigden van de Nederlandse Sponsor Loterij komt hiermee op 16. Daarnaast steunt de loterij met ruim 14 miljoen gulden nog eens honderden kleinere clubs en verenigingen.

Verdeling
De 7 vaste begunstigden krijgen uit de opbrengst van het jaar 2000 de volgende bedragen: Humanitas 10.3 miljoen, de 4 Rijksmusea 10.3 miljoen (dit zijn het Rijksmuseum, het Van Gogh museum, het Kröller Müller museum en het Mauritshuis), Stichting DOEN 11.4 miljoen, Johan Cruijff Welfare Foundation 8 miljoen, Fonds Slachtofferhulp 2 miljoen, Nationaal Epilepsie Fonds 500.000 gulden en het Nederlands Sportmuseum 500.000 gulden.

Negen nieuwe begunstigden
Daarnaast treden de volgende negen nieuwe beneficiënten toe: Hendrick de Keyser (1 miljoen), 'Nieuwe'Rijksmuseum Amsterdam (2 miljoen), Joods Historisch Museum (500.000 gulden), het Concertgebouw (1,2 miljoen), de Hollandse Molen (500.000 gulden), Stichting Museum Jaarkaart
(5 miljoen), Cobra museum (1,2 miljoen), Stichting Doe een Wens (500.000 gulden) en Stichting het Nationale Kerstkado (500.000 gulden).

Amsterdam, 8 februari 2001

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie