Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Groningen

Datum nieuwsfeit: 08-02-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Groningen: Diverse 8-02-2001
Persberichten Regiopolitie Groningen
Donderdag 8 februari 2001

Dagelijkse berichten

Bourtange: woningbrand
Gisteravond ontstond kort na middernacht brand op de bovenverdieping van een woning aan de Van Sonoystraat in Bourtange. De bewoners, die lagen te slapen, werden gewekt door een luide knal. Toen één van hen poolshoogte ging nemen bleek de bovenverdieping inmiddels vol rook te staan. De brandweer had de brand snel onder controle. De oorzaak van de brand is vermoedelijk kortsluiting in een vrieskist die in een kamer op de bovenverdieping stond. Deze kamer alsmede het dak daarboven liepen zware brandschade op. De gehele bovenetage liep rookschade op. De technische recherche stelt een onderzoek in naar de juiste oorzaak van de brand.

Ter Apel: vrouw te water
Een 13-jarige jongen uit Ter Apel zag gistermiddag dat een vrouw in het water van de sluis aan de Rutenbrockerweg in Ter Apel sprong. De knaap ging naar huis en waarschuwde zijn vader die het slachtoffer, een 58-jarige vrouw uit Emmen, met nog twee omstanders uit het water wist te halen. De vrouw, die hevig weerstand bood, is met ernstige onderkoelingsverschijnselen naar een ziekenhuis gebracht. Uit politieonderzoek is inmiddels gebleken dat de vrouw zichzelf van het leven wilde beroven.

Oude Pekela: man aangehouden
De politie heeft gisteravond aan de Raadhuislaan in Oude Pekela een 26-jarige man uit Groningen aangehouden. De man reed in een auto die bij controle door de politie niet verzekerd bleek te zijn. Bij nader onderzoek door de politie bleek de bestuurder ook nog een geldbedrag van ruim 800 gulden aan niet betaalde bekeuringen open te hebben staan. Hij kon niet betalen en is daarom meegenomen naar het bureau en ingesloten. Later op de avond betaalde zijn vader de boetes, waarna de man onmiddellijk werd vrijgelaten.

Winschoten: hennepkwekerij
Na klachten over stankoverlast trof de politie gistermorgen een hennepkwekerij aan op een zolderruimte boven een café aan de Carolieweg in Winschoten. Er werden op het moment van binnentreden door de politie geen planten gekweekt. Wel werd er 7 kilo gedroogde henneptoppen alsmede 6,5 kilo snijafval aangetroffen. Beide hoeveelheden alsmede 30 assimilatielampen en een aantal transformatoren zijn door de politie in beslag genomen. Onderzoek door de politie wees uit dat de stroom voor de elektrische installatie van de kwekerij werd verkregen via illegale toevoer buiten de meter van een ondergelegen pand om. De politie stelt een nader onderzoek in de naar de eigenaar hennepkwekerij.

Midwolde: automobilist onder invloed
Wegens rijden onder invloed heeft de politie de afgelopen nacht aan de Oude Postweg in Midwolde een 31-jarige man uit Tolbert aangehouden. De man reed in zijn auto en bleek bij controle door de politie onder invloed van alcohol te verkeren. Bij de ademanalyse werd 0,95 promille alcohol gemeten. Na verhoor is de man met een dagvaarding en een rijverbod van drie uur heengezonden.

Groningen: auto uitgebrand
Op een parkeerplaats aan de Akerkstraat brandde gisterochtend een bestelauto uit. De oorzaak van de brand is onduidelijk. De eigenaar, een 25-jarige stadjer had de auto de avond tevoren reeds geparkeerd. De brandweer moest de brand komen blussen.

Groningen: man vernield politieauto
Een 27-jarige stadjer werd gistermiddag in de Oosterstraat aangehouden. Hij gooide bij het passeren van een rijdende politieauto een hard voorwerp tegen de voorruit. Hierdoor liep de ruit lichtte schade op. Toen agenten de man aanspraken ging hij geheel door het lint. Met gepast geweld moest de man worden overmeesterd. Hierbij werd de bril van een politieagent vernield. De verdachte is na verhoor opgenomen in een psychiatrisch ziekenhuis.

Groningen: dealers opgepakt
Op de Wibenaheerd zagen agenten gistermiddag twee mannen op straat drugs verkopen. Toen agenten de beide verdachten aanspraken bleken ze nog in het bezit van enkele grammen heroïne en cocaïne De beide verdachten, 19 en 20 jaar en afkomstig uit Groningen zijn voor nader onderzoek ingesloten.

Groningen: inval in drugspand
Gisteravond heeft de politie een inval gedaan in een overlast drugspand aan de Pioenstraat. In eerste instantie hield de politie een 33-jarige gebruiker aan, die in de woning dope had gekocht. Vervolgens werd de woning binnengetreden. Hier werden vijf verdachten uit Groningen en Opeinde aangehouden. In de woning trof de politie een kleine hoeveelheid heroïne en cocaïne aan. De 42-jarige bewoner en een 23-jarige dealer uit de stad zijn ingesloten. De drie andere verdachten zijn na verhoor weggestuurd.

Groningen: alcohol
Een 22-jarige stadjer botste afgelopen nacht op de Friesestraatweg met zijn fiets achter op een geparkeerde auto. Hij kwam daarbij hard in aanraking met de achterruit van de auto, die vervolgens sneuvelde. De man bleek onder invloed van alcohol. Een blaastest wees 1,2 promille uit. Hij kreeg een proces verbaal. *Ook een 21-jarige stadjer, die met zijn snorfiets door de Kraneweg reed kreeg een proces verbaal voor het rijden onder invloed. Hij bleek eveneens 1.2 promille alcohol in zijn bloed te hebben. *Terwijl op de Herebinnensingel een 37-jarige automobilist werd aangehouden met 1 promille. Hij bleek bovendien niet in het bezit van een geldig rijbewijs.

Groningen: gezochte man meldt zich
Afgelopen nacht meldde een 22-jarige stadjer zich aan het hoofdbureau van politie. Hij verklaarde een auto in Zuidlaren te hebben gestolen. Hierbij werd hij klem gereden maar wist te voet te vluchten. Aan het bureau bleek dat de man ook nog gezocht werd voor andere feiten. Hij is ingesloten in een politiecel.
Groningen: prostituee overvallen
Gisteravond werd in een pandje aan de Nieuwstad een 18-jarige prostituee overvallen. Zij had bezoek gehad van een klant en toen deze weer wilde vertrekken zette hij de vrouw een vuurwapen op het hoofd. Bovendien drukte hij de keel van de vrouw dicht. Hierna eiste de verdachte, een ongeveer 22-jarige man, van de vrouw haar dagopbrengst. Na meerdere bedreigingen wees de vrouw aan de man waar het geld lag. Hierna ging de verdachte, nadat hij de vrouw in de kamer had opgesloten, er met ruim tienduizend gulden vandoor. De politie stelt een onderzoek in.

Inlichtingen: afdeling Communicatie, 0900 - 8844

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie