Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Utrecht: district Binnensticht

Datum nieuwsfeit: 08-02-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 8-02-2001

Politiebericht Utrecht: district Binnensticht, 09.45 uur
Verkeerscontroles

BINNENSTICHT Op de kruising
Driebergseweg-Hoofdstraat-Odijkerweg-Breullaan in Driebergen-Rijsenburg hield de politie woensdagmorgen een controle op de fietsverlichting. De controle was tussen zeven en acht uur. 39 Fietsers kregen een bekeuring omdat de verlichting niet in orde was.

Bij een verkeerscontrole op de Melvill van Carnbeelaan in Driebergen-Rijsenburg werden woensdagmiddag drie bekeuringen uitgeschreven. Tussen twaalf uur en kwart voor een reden twee automobilisten harder dan de toegestane 50 km/u, een persoon kreeg een bekeuring voor het niet dragen van de veiligheidsgordel. In totaal werden zestig voertuigen gecontroleerd.

Een snelheidscontrole op de Tolakkerweg in Hollandsche Rading leverde woensdagmiddag 52 bekeuringen op. In totaal werden 1.204 voertuigen gecontroleerd. Waar 50 km/u de limiet is reed de snelste 93 km/u.

De politie controleerde in de nacht van dinsdag op woensdag in Zeist op het gebruik van de autogordel. De controle werd op de Oranje Nassaulaan en het Julianaplein gehouden tussen kwart voor twee en kwart voor drie. Zes mensen kregen een bekeuring voor het niet dragen van de gordel.

Een controle op de Panweg in Zeist leverde 32 bekeuringen op. De controle werd woensdagmiddag tussen twee uur en kwart over vier gehouden. In 28 gevallen ging het om het niet dragen van de veiligheidsgordel. Twee mensen overtraden de snelheidslimiet van 50 km/u, de snelste reed 65 km/u. Eén bestuurder reed met een ongeldig rijbewijs. Een aanhangwagen mocht beladen zijn met 3.500 kilogram vracht maar bleek 5.500 kilo te wegen. Dit leverde een boete op van 2.850 gulden.

Te veel op

ZEIST Een 24-jarige inwoner van Zeist is donderdagmorgen even na drie uur aangehouden wegens het rijden onder invloed. De politie hield de man op de Steynlaan aan. Op het bureau blies hij 0,8 promille. Hij kreeg een rijverbod van een uur en een boete van 410 gulden.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie