Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Limburg-Zuid

Datum nieuwsfeit: 08-02-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Limburg-Zuid: 8-02-2001
Persberichten district Sittard (12.00 uur) Donderdag, 8 februari 2001

District Sittard

Sittard; overlopen
Een bewoner van een woning aan de Alex Schaepkensstraat in Sittard bespeurde afgelopen woensdagmiddag omstreeks 12.00 uur onraad in zijn woning. Toen hij poolshoogte ging nemen stond hij plotseling oog in oog met een tweetal inbrekers. Vermoedelijk omdat die zich betrapt wisten haalde een van hen een steekwapen tevoorschijn waarmee hij de bewoner bedreigde. Vervolgens renden beide inbrekers de woning uit en in de richting van de Tudderenderweg te ontkomen. De inbrekers hebben enkele sieraden gestolen / buitgemaakt. Bij de politie is aangifte gedaan en die stelt een nader onderzoek in.

Sittard; baldadigheid
Afgelopen woensdagavond kreeg de politie een melding dat een tweetal jongens vernielingen pleegden op de Engelenkampstraat in Sittard. Bleek dat enkele reclameborden waren vernield en een ruit was vernield van de toegangsdeur van een flatgebouw. De politie die op zoek ging naar beide vandalen traceerde op de Markt twee jongeren die voldeden aan het door getuigen opgegeven signalement en die, vermoedelijk omdat zij de politie in het oog kregen, het op een lopen zetten. De politie wist beide verdachten, een 16-jarige jongen uit Schinveld en een 18-jarige Sittardenaar op de Paardestraat in de kraag te vatten waarna ze werden aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. De politie stelt een nader onderzoek in.

Sittard; onder invloed
Bij controle afgelopen nacht, woensdag op donderdagnacht op de St. Rosastraat in Sittard van een 47-jarige automobilist uit die plaats bleek dat de Sittardenaar onder invloed achter het stuur van zijn auto zat. Ademanalyse wees uit dat hij ruim 1,1 promille alcohol in zijn bloed had. De verdachte kreeg een rijverbod en de politie maakt proces-verbaal tegen hem op.

Sittard; aanrijding
Afgelopen woensdagmiddag omstreeks 15.15 uur vond op de Hasseltsebaan in Sittard een aanrijding plaats. Een 41-jarige bestuurder van een motor uit Brunssum botste met zijn motor tegen een bestelauto, bestuurd door een 20-jarige man uit Geleen. De bestuurder van de bestelauto sloeg met zijn voertuig linksaf en niet uitgesloten is dat hij daarbij de Brunssumse motorbestuurder over het hoofd zag die daarop tegen de zijkant van de linksafslaande bestelauto botste. De motorbestuurder kwam bij de aanrijding met zijn voertuig ten val. Hij werd met pijnklachten aan zijn rug en nek per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis voor nader medisch onderzoek. De politie stelt een nader onderzoek in naar de precieze oorzaak en toedracht van de aanrijding.

Geleen; zakkenrollerij
Een 74-jarige man uit Geleen ontdekte afgelopen woensdagmiddag bij thuiskomst dat onbekenden, vermoedelijk in een winkel in de Geleense binnenstad die middag zijn beurs uit de jaszak hadden gestolen. Daarin bevonden zich papieren en een geldbedrag van ongeveer veertienhonderd gulden in binnen en buitenlandse valuta. Het slachtoffer heeft bij de politie aangifte gedaan.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie