Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Vragen GroenLinks over opvang van asielzoekers

Datum nieuwsfeit: 08-02-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
GroenLinks

GroenLinks Tweede-Kamerfractie Nieuwsbrief 8 februari 2001 11:50
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
De opvang van asielzoekers

( 8 februari 2001)

Kamervraag
Vragen van het lid Rabbae aan de staatssecretaris van justitie


1. Weet u dat VluchtelingenWerk sinds vorig jaar niet meer in staat is opvang te verlenen aan asielzoekers die in afwachting zijn van hun verzoek om een voorlopige voorziening tegen de negatieve beslissing op hun asielverzoek in het aanmeldcentrum?


2. Bent u met ons van mening dat het (in humaan en in beheersmatig opzicht) onwenselijk is deze groep opvang te onthouden terwijl ze rechtmatig in Nederland verblijven, in afwachting van de uitspraak van de rechter? Zo ja, bent u bereid om deze groep tijdens de procedure (ongeveer twee weken) opvang te verlenen?


3. Bent u op de hoogte van de consequenties die uw beleid heeft voor de gemeenten waarin de aanmeldcentra zich bevinden? Bent u bereid om (bij voorkeur in samenspraak met deze gemeenten) tot een oplossing te komen voor deze groep?

4. Bent u bereid onderzoek te doen naar de wijze waarop de Immigratie en Naturalisatiedienst omgaat met zwaarwegende adviezen van de Stichting Rechtsbijstand Asiel, gelet op het hoge percentage toewijzingen van de rechter in AC-procedures? Strookt de praktijk nog met de oorspronkelijke bedoeling bij de instelling van de aanmeldcentra, om een zwaarwegend advies slechts bij uitzondering niet op te volgen?

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie