Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Utimaco Safeware op CeBIT 2001

Datum nieuwsfeit: 08-02-2001
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Persbericht voor onmiddellijke publicatie

Utimaco Safeware op CeBIT 2001

Oberursel, Duitsland, 6 februari 2001 - Op de CeBIT 2001 van 22 t/m 28 maart in Hannover zal Utimaco Safeware professionele Internet beveiligingsoplossingen tonen voor diverse gebieden:

Customized VPN oplossingen: VPN Gateway SmartSolution

VPN Gateway SmartSolution is Utimaco Safeware's eerste component van een nieuw VPN (virtual private network) concept voor veilige Internet communicatie. Het concept is gebaseerd op de zeer succesvolle VPN gateway box (KryptoGuard LAN), die aangepast is aan de groeiende eisen voor modulaire en instelbare VPN oplossingen. Met het MKB als doelgroep richt de VPN Gateway SmartSolution zich op de toenemende vraag naar VPN standaard producten voor het veilige gebruik van Internet in e-business. Web-gebaseerd beveiligingsbeheer staat gemakkelijke en veilige adminstratie via het net toe. Standaard protocollen (IPSEC, IKE) verzekeren interoperabiliteit met VPN gateways van andere producenten en staan het gebruik toe van zowel de Utimaco Safeware VPN client en third-party VPN clients.

Wereldpremiëre: Biometrische smartcard-sleutel

Utimaco Safeware zal cryptographische applicaties presenteren die gebruik maken van een biometrische smartcard-sleutel. Gebruikers hoeven niet langer een PIN in te toetsen ter authenticatie. In plaats daarvan ontsleutelen ze hun smartcards met een vingerafdruk. De smartcard kan dan worden gebruikt voor Single Sign On (SSO), digitale handtekeningen of encryptie. De vingerafdruk wordt gecontroleerd op de smartcard zelf die hoge veiligheid en flexibiliteit combineert.

E-business beveiliging gebruik makend van digitale handtekeningen

Veilige e-business op het Internet vraagt om web-gebaseerde beveiligingsservices waarmee identificatie, authenticatie, non-repudiation en vertrouwelijkheid gegarandeerd worden. Om aan deze wensen tegemoet te komen zal Utimaco Safeware een browser plug-in presenteren voor digitale handtekeningen. Deze oplossing kan worden geïntegreerd in zowel Netscape Communicator als Internet Explorer en ondersteunt het gebruik van digitale handtekeningen en encryptie voor electronische transacties over het web, zoals bijvoorbeeld het bestellen van goederen via webwinkels. De geplande ondersteuning van Identrus standaarden voor digitale handtekeningen en smartcards zal bindende en vertrouwelijke online transacties mogelijk maken in wereldwijde e-business.

High-end beveiligingsoplossingen met CryptoServer 2000

CryptoServer 2000 is de volgende generatie van een hardware beveiligingsmodule die hoge prestatie data-encryptie, generatie en verificatie van digitale handtekeningen mogelijk maakt evenals de veilige opslag van geheime informatie (sleutels bijvoorbeeld). Buiten het conventionele gebruik voor electronische betalingstransactie is het product ideaal voor de flexibele en onafhankelijke implementatie van beveiligingskenmerken in e-business, e-commerce en m-commerce applicaties. Op CeBIT 2001 zal Utimaco Safeware twee mogelijke applicaties van de CryptoServer 2000 demonstreren.

Draadloze beveiliging voor mobiele-commerce

Deze implementatie van CrytpoServer 2000 biedt authenticatie op afstand van mobiele gebruikers naar computers via hun mobiele telefoons. CryptoServer 2000 zorgt voor een veilige infrastructuur voor de draadloze authenticatie van individuen en/of transacties in heterogene computer-netwerken. Iedere conventionele mobiele telefoon kan worden gebruikt als een beveiligingstoken. De authenticatie-code wordt naar de gebruiker gezonden via SMS.

Transactie-beveiliging met electronische time-stamp

CryptoServer 2000 kan een bindende time-stamp toevoegen aan elk verzonden of opgeslagen data-pakket dat tijd-kritische informatie bevat (online veilingen, kwitanties, betaalopdrachten, loterij tickets en kansspelen). De time-stamp bestaat uit digitaal ondertekende data met datum en tijd.

Utimaco Safeware AG is de toonaangevende Europese producent van gecertificeerde IT beveiligingsoplossingen voor professioneel gebruik. Utimaco ontwikkelt en verkoopt geïntegreerde beveiligingsoplossingen gebaseerd op bestaande standaarden voor mobiele/desktop-beveiliging en internet-beveiliging.

Utimaco Safeware pers conferenties op CeBIT 2001:

Business pers conferentie
24 maart 2001, 12:00 - 13:00 uur
Convention Center (CC), kamer 11
(Duits/Engels)

IT pers conferentie
26 maart 2001, 15:30 - 16:30 uur
Convention Center (CC), kamer 11
(Duits/Engels)

Voor meer informatie:
Utimaco Safeware BV
Astrid Venhorst
PR & Communication
Cronjéstraat 10
6814 AH Arnhem
www.utimaco.nl
(astrid.venhorst@utimaco.de)
Tel.: 026 3557581
Fax: 026 4460455

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie