Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Limburg-Noord: Venlo

Datum nieuwsfeit: 08-02-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Limburg-Noord: Venl0 8-02-2001
Mediaberichten 8 februari (12.30 uur)

Roermond snelheidscontroles

ROERMOND Bij verschillende snelheidscontroles in Roermond en omgeving heeft de politie woensdag 96 automobilisten bekeurd. De controles zijn gehouden in Roermond op de Maalderstraat (7 bekeuringen), de Elmpterweg (27 bekeuringen) in Reuver op de Keulseweg (25 bekeuringen) en op de Kesselseweg (22 bekeuringen) en in Swalmen op de Bosstraat (15 bekeuringen).

Steyl snelheidscontrole Samen minder

Steyl In het kader van het project Samen minder heeft de politie woensdagmiddag op de Maasstraat in Steyl 145 automobilisten bekeurd. Van de 2312 voorbijgangers was de hoogste snelheid 94 km/u waar 50 km/u mag worden gereden.

Ysselsteyn nieuw snelheidsrecord

YSSELSTEYN Bij een snelheidscontrole op de Peelweg heeft de politie woensdagmiddag een nieuw snelheidsrecord gemeten. Waar 80 km/u mag worden gereden presteerde een nog onbekende automobilist het om 183 km/u te rijden! Waarmee de maximumsnelheid met ruim 100 km/u is overschreden. Bij de politie Limburg-Noord is een dergelijke extreme overschrijding nog niet eerder vastgesteld. Welke straf de automobilist zal krijgen moet door de officier van justitie worden vastgesteld. Vermoedelijk zal dat een fikse geldboete en een (voorwaardelijke) ontzegging van de rijbevoegdheid zijn. Bij de snelheidscontrole zijn in totaal 202 van de 636 automobilisten bekeurd.

Venlo drugszaak

VENLO De politie heeft woensdag bij verschillende acties 4 mensen bekeurd wegens het bezit van verdovende middelen. Op de Bolwaterstraat kreeg een 34-jarige man uit Wulfrath een boete van Dm 190,00, nadat hij even te voren 50 gram hashish had gekocht. Die is inbeslag genomen. Een 42-jarige vrouw uit Duisburg deed vrijwillig afstand van 18 gram hashish die zij even te voren ook op de Bolwaterstraat had gekocht voor Dm 150,00. Aan de hand van enkele verklaringen is even later een onderzoek ingesteld in een woning waarbij drie mensen zijn aangehouden en 100 gram marihuana en 360 gram hashish inbeslag is genomen. De drie aangehouden verdachten zijn een 16-jarige jongeman uit Neuss, een 21-jarige man uit Tegelen en een 19-jarige man uit Neuss. Vanuit de woning werden de drugs verkocht. Na verhoor en het opmaken van een proces-verbaal is het drietal weer in vrijheid gesteld.

Roermond doorrijder aangehouden

ROERMOND Een 50-jarige vrachtautochauffeur uit Roermond heeft woensdag een bekeuring van fl. 500,00 gekregen nadat hij op de Godsweerdersingel tegen een auto was gereden. Een getuige zag hoe de vrachtwagen een ruime bocht moest maken voor een andere vrachtwagen waar een kraan op geladen werd. Daarbij raakte de verdacht de geparkeerde auto van een 25-jarige man uit Roermond. De getuige zag dat de vrachtwagenchauffeurb stopte, de schade bekeek en weer verder reed. Toen de man echter niet naar het politiebureau reed, deed de getuige dat wel. De politie kon daardoor de verdachte achterhalen die de doorrijding bekende. In het kader van het snelrecht kreeg de man de boete van fl. 500,00.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie