Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Limburg-Zuid: Maastricht

Datum nieuwsfeit: 08-02-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Limburg-Zuid: Maastricht 8-02-2001 Persberichten district Maastricht. (H.P. 14.28 uur) Donderdag, 8 februari 2001

Maastricht, winkelinbraak:
In de nacht van woensdag op donderdag heeft een inbraak plaatsgevonden in een winkel gevestigd aan het Malbergplein te Maastricht. Omstreeks
01.30 uur werd een ruit in de toegangsdeur vernield waarna de inbraak plaatsvond. Uit de winkel werden diverse flesjes parfum en een ladyshave ontvreemd. Een zoekactie naar het drietal leverde geen resulotaat op. Een getuige die na het gerinkel van glas de politie waarschuwde zag een drietal personen weglopen van de betreffende winkel. De benadeelde heeft van de inbraak aangifte gedaan. De waarde van de ontvreemde goederen moet nog door hem worden vastgesteld.

Maastricht, inbraak in cafebedrijf/annex frituur: In de nacht van dinsdag op woensdag heeft een inbraak plaatsgevonden in een frituur aan de Bosscherweg te Maastricht. De toegang werd verkregen na het vernielen van een deur van het bedrijf. In de frituur ontvreemdden de dieven een behoorlijke hoeveelheid frisdrank en sterke drank. De frituur staat in verbinding met het café waar de spaarkas en twee gokkasten werden opengebroken. Geschat wordt dat er enkele honderden guldens zijn ontvreemd. Ook verdween de fooienpot en een spaarvarken.

Maastricht, verkeersongeval of straatroof:
Een 49 jarige vrouw uit Maastricht is woensdagavond 7 februari 2001 gewond geraakt op de Sint Annalaan te Maastricht nadat zij mogelijk werd aangereden door een bromfietser. De politie sluit niet uit dat er mogelijk een poging tot straatroof heeft plaatsgevonden. Een getuige hoorde woensdagavond omstreeks 18.00 uur plotseling een harde klap gevolgd door geschreeuw. Toen hij keek zag hij een vrouw op het trottoir naast het wachthuisje van de stadsbus op de grond liggen. Tevens zag hij een gele bromfiets met hoge snelheid wegrijden. Het slachtoffer zelf kon zich weinig herinneren van het voorval. De vrouw liep een gebroken bovenarm op en moest met een ambulance worden overgebracht naar het academisch ziekenhuis te Maastricht. Een uitgebreid onderzoek in de omgeving naar de gele bromfiets heeft geen resultaat gehad.
De politie vermoedt dat de bestuurder van de bromfiets geprobeerd heeft de schoudertas van het slachtoffer te bemachtigen en de vrouw daarbij ten val is gekomen en haar arm gebroken heeft. Het slachtoffer mist overigens niets.
De politie is op zoek naar mogelijke getuigen die het voorval hebben zien plaatsvinden. Zij kunnen contact opnemen met de politie in Maastricht telefoon 0900-8844.

Maastricht, ergerlijke vernieling:
Tussen zondag 7 januari en 7 februari 2001 heeft een ergerlijke vernieling plaatsgevonden in het clubgebouw van de Watersportvereniging De Maasvogels gevestigd aan de Hoge Weert te Maastricht. De vernieling werd woensdag 7 februari in de middaguren ontdekt. 24 ruiten van het clubgebouw bleken ingeslagen te zijn. Verder moest het gehele interieur het ontgelden. Alles wat maar kapot geslagen kon worden werd ook vernield. Van de lampen tot de toiletpotten werd alles kort en klein geslagen. Pure vernielzucht dus. Namens de vereniging moet nog een aangifte gedaan worden. Eerst zal de vereniging inventarisren wat er allemaal vernield is. De politie stelt een onderzoek in.

Maastricht, winkeldief:
Een 43 jarige inwoner van Geleen is woensdagavond 7 februari 2001 betrapt bij het plegen van een diefstal in een winkelbedrijf aan Kastanjelaan te Maastricht.
De inwoner van Geleen ontvreemdde in het bouwbedrijf een accuboormachine met toebehoren ter waarde van bijna fl. 300,- en dacht daarmee ongemerkt en zonder te betalen de winkel te kunnen verlaten. Toen hij echter de kassa passeerde trad het alarm van de beveiligingspoortjes in werking. Personeel riep hem daarop ter verantwoording en waarschuwde ook de politie. Aan het politiebureau werd tegen de winkeldief proces-verbaal opgemaakt. Op korte termijn wordt hij door Justitie ter verantwoording geroepen in het kader van snelrecht. De ontvreemde accuboormachine is inmiddels terug bij de rechtmatige eigenaar.

Maastricht, snelheidscontroles:
Op woensdag 7 februari 2001 heeft tussen 10.50 en 11.35 uur een snelheidscontrole plaatsgevonden op de Koning Clovisstraat te Maastricht. Deze weg is aangeduid als een 30 km zone. In het totaal werd de snelheid gemeten van 258 motorvoertuigen waarvan 99 bestuurders harder reden dan de toegestane snelheid. De hoogste snelheid bedroeg 58 km per uur. Alle bestuurders krijgen het proces-verbaal thuis gestuurd.

Op woensdag 7 februari 2001 tussen 13.00 en 15.30 uur heeft een snelheidscontrole plaatsgevonden op de Tongerseweg ter hoogte van het kerkhof te Maastricht. De radarauto controleerde de snelheid van 837 langsrijdende motorvoertuigen waarvan 121 bestuurders harder reden dan de toegestane snelheid van 50 km per uur. Van deze laatste overtreders werden er meteen 30 staande gehouden en geconfronteerd met de door hun gepleegd overtreding. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 88 km per uur. In het totaal werd fl. 2250,- aan opgelegde geldboetes geïnd.

Maastricht, woninginbraak:
In de nacht van dinsdag op woensdag heeft een inbraak plaatsgevonden in een woning gelegen aan de Limburgerstraat in Cadier en Keer. De inbreker forceerde het slot van een tuindeur en wist daardoor de toegang tot de woning te verkrijgen. Uit de woning werden drie bronzen beelden, een klok, kentekenbewijzen, paspoorten en twee beurzen met daarin ongeveer fl. 3000,- ontvreemd.

Bunde/Geleen, fietsdieven aangehouden:
Twee mannen zijn woensdag 7 februari 2001 door de politie in Geleen aangehouden, nadat bleek dat zij in Bunde mogelijk fietsen hadden ontvreemd.
De politie werd woensdagnamiddag omstreeks 17.00 uur gewaarschuwd door een getuige die gezien had dat twee inzittenden van een personenauto mogelijk twee fietsen hadden ontvreemd vanaf de Sint Rochusstraat in Bunde. De getuige noteerde het kenteken van de personenauto en verstrekte dit aan de politie. In een woning in Geleen stelde de politie vervolgens een onderzoek in. In de berging van deze woning werden vervolgens drie fietsen aangetroffen waarvan de aanwezigen in de woning geen plausibele verklaring konden geven. De fietsen zijn door de politie in beslaggenomen. Twee mannen, een 29 jarige inwoner van Stein en een 19 jarige inwoner van Geleen, zijn aangehouden als verdacht van het plegen van de fietsdiefstallen. Zij zijn ingesloten aan het politiebureau.
Van een van de fietsen is inmiddels de eigenaresse achterhaald. Zij had haar fiets woensdagnamiddag voor de kerk in Bunde gestald. Toen zij na een korte tijd terugkwam was haar fiets gestolen. Zij deed van de diefstal aangifte waardoor een van de fietsen herleid kon worden naar een eigenaar. Naar de herkomst van de andere fietsen wordt een onderzoek ingesteld. Beide fietsdieven zijn in verzekering gesteld.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie