Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Verkoop NetPresence en Hosting BV op losse schroeven

Datum nieuwsfeit: 08-02-2001
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

d28363.jpg

Verkoop NetPresence Nederland Serververhuur en Hosting BV op losse schroeven.

Persbericht

8 februari 2001

Amsterdam, 8 februari 2001 - De voorgenomen verkoop van het hostingbedrijf van webbureau netpresence indivirtual media aan het Engelse Notrol Ltd. Staat op lossen schroeven. Ondanks de positieve afronding van de onderhandelingsperiode blijft het tekenen van de overdrachtscontracten uit. De investeerders in Notrol Ltd. houden , ondanks eerdere overeenkomsten, de hand op de knip.

Focus op core business

Netpresence Nederland Serververhuur en Hosting BV verleent aanvullende hostingservices voor klanten van webbureau netpresence indivirtual media. Ondanks een sterke groei is netpresence indivirtual media voornemens het winstgevende hostingbedrijf af te stoten vanwege de focus op de core business. CEO Koos van der Weijde zegt hierover: "De hostingservice is een extra dienst naar onze klanten toe, maar wel een die voor klanten steeds vaker een bedrijfskritische factor vormt. De investeringen en inspanningen om de service op een hoog niveau te houden, worden groter en leggen een steeds zwaardere last op de totale bedrijfsvoering. Deze resources wenden we liever aan om onze core dienstverlening verder te versterken. Een partij waarbij hosting core business is, kan het service level aan onze klanten eenvoudiger op een hoog niveau houden, al was het alleen al door de schaalgrootte".

Internet malaise

Begin november toonde het Engelse Notrol Ltd. de eerste belangstelling. Na een korte onderhandelingsperiode werd overeenstemming bereikt over de verkoop van Netpresence Nederland Serververhuur en hosting BV. Nu, drie maanden later, is de deal nog steeds niet afgerond. Van der Weijde: "Het lijkt erop dat de investeerders van Notrol Ltd. zich hebben laten meeslepen in de negatieve gevoelsspiraal rondom de Internetbranche. Zij stellen de investering iedere keer uit en lijken te wachten tot het tij zich keert." Netpresence indivirtual media blijft hier echter niet op wachten en opent daarmee de deur voor andere kandidaten.

NetPresence Nederland Serververhuur en Hosting BV

Netpresence Nederland Serververhuur en Hosting BV is een onderdeel van webbureau netpresence indivirtual media. Het klantenbestand bestaat uit een dwarsdoorsnee van het gehele Nederlandse bedrijfsleven. Op dit moment worden er circa 2500 klanten op enigerlei wijze geserviced. Netpresence indivirtual media zet de unieke eigenschappen en mogelijkheden van het Internet in om business-strategieën van organisaties te versterken. Netpresence indivirtual media is opgericht in 1995 en ontwikkelde o.a. sites voor Siemens Mobile Phones, Subaru, ING bank, Uni-Invest, SRA, ISBW, NFK en leukedingendoen.nl.

Achtergrondinformatie (

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie