Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Limburg-Noord: Venlo

Datum nieuwsfeit: 08-02-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Limburg-Noord: Venlo 8-02-2001
Mediaberichten 8 februari (15.30 uur)

Roermond 99 bekeuringen Roer je mond

ROERMOND In het kader van het project Roer je mond heeft de politie woensdagmiddag en avond 99 bekeuringen uitgeschreven. Tussen halftwee en elf uur gingen er 28 fietsers op de bon die zonder licht reden; werden 12 mensen bekeurd die het rode licht negeerden en kregen 13 automobilisten een boete omdat zij de autogordel niet droegen. Verder waren er bekeuringen voor opgevoerde bromfietsen, rijden zonder helm, hinderlijk drankgebruik, onleesbare kentekenplaten een auto met defecte verlichting en andere overtredingen. Een 16-jarige jongeman uit Roermond gaf een valse naam op toen hij bekeurd werd voor het fietsen in het voetgangersgebied. Een kort onderzoekje door de politie leverde echter al snel de juiste personalia op. De dader is thuis bezocht en kreeg daar een bekeuring van fl. 180,00 wegens het opgeven van een valse naam. Een 31-jarige man uit Posterholt bleek teveel gedronken te hebben. Hij reed met zijn auto over De Ster toen de politie hem controleerde. Na ademanalyse kreeg hij een rijverbod voor 4 uur en is er proces-verbaal opgemaakt.

Horn schutter aangehouden

HORN De politie heeft woensdagavond een 20-jarige man uit Beegden aangehouden die met een luchtdrukpistool aan het schieten was. Getuigen zagen hoe vanuit een stilstaande auto geschoten werd op de sporthal aan de Rijksweg en belden de politie. Die trof een luchtdrukkogeltje aan. Een verder onderzoek leidde al snel naar de 20-jarige automobilist. In de auto vond de politie het luchtdrukpistool. Dat is in beslaggenomen, de verdachte is verhoord en er wordt tegen hem proces-verbaal opgemaakt.

Lottum getuige(n) gezocht van dodelijk ongeval

LOTTUM Bij een aanrijding op de Grubbenvorsterweg is maandag 11 december 2000 rond 7.00 uur een 25-jarige man uit Broekhuizen om het leven gekomen. Ondanks een uitgebreid onderzoek van de politie is niet duidelijk geworden waarom het slachtoffer tegen een boom reed. Verschillende getuigen zijn inmiddels gehoord en ook is er een buurtonderzoek gehouden. Dat alles heeft niet tot een zekere oorzaak geleid. Uit de onderzoeken is naar voren gekomen dat vlak voor of tijdens het ongeval uit de richting Grubbenvorst een witte Volkswagen personenauto is gekomen. De bestuurder of bestuurster daarvan is ter hoogte van de plaats van het ongeval gestopt in de (oostelijke) berm en heeft met lichtsignalen tegemoetkomend verkeer gewaarschuwd voor de aanrijding. De politie van de basiseenheid Horst aan de Maas is dringend op zoek naar deze getuige die mogelijk meer duidelijkheid kan verschaffen. Maar ook eventuele andere getuigen die nog geen contact gehad met de politie hebben gehad worden verzocht te bellen met 0900-8844 en te vragen naar de politie van Horst aan de Maas. Alle informatie zal vertrouwelijk worden behandeld.

Roermond doorrijden na aanrijding

ROERMOND - De politie is op zoek naar de bestuurder van een Honda Accord die na een aanrijding te voet is weggerend. Politiemensen zagen net na middernacht een auto zonder verlichting over de Floresstraat rijden. Toen zij de automobilist wilden controleren reed die met hoge snelheid de Kempweg op. Daarbij botste hij tegen de geparkeerde auto van een 49-jarige vrouw uit Roermond. De politiemensen die even later de hoek om kwamen zagen nog net hoe de onbekende bestuurder te voet wegrende en via een steegje wist te ontkomen. Een zoekactie leverde geen resultaat op. De politie stelt verder een onderzoek in. Beide autos raakten zo zwaar beschadigd dat zij moesten worden afgesleept.

Venlo drugszaak

VENLO Een 21-jarige man uit Meissner is in de nacht van woensdag op donderdag betrapt net nadat hij 9 gram marihuana en 26 gram hashish had gekocht. De drugs zijn door de politie in beslaggenomen en de verdachte kreeg na overleg met de officier van justitie een boet van Dm 175,00 die hij direct betaalde.

Ysselsteyn onder invloed

YSSELSTEYN In de nacht van woensdag op donderdag heeft de politie een 44-jarige automobilist uit Someren betrapt met teveel drank op achter het stuur. De poiltie controleerde de man op de Deurneseweg. Na ademanalyse kreeg hij een rijverbod voor 6 uur en is er proces-verbaal opgemaakt.

Baexem brand in caravans

BAEXEM Twee bewoonde caravans op een camping aan de Beekkant zijn in de nacht van woensdag op donderdag uitgebrand. De caravans werden bewoond door vier Poolse mannen. Hoe de brand is ontstaan en hoe groot de schade is, is niet bekend. De brandweer heeft de twee brandende caravans geblust.

Helden woningbrand

HELDEN Kortsluiting in een TV is de oorzaak van een brand in een woning aan de Burgemeester van Cannstraat, waarbij twee honden om het leven zijn gekomen. Het gezin, een echtpaar met drie kinderen, kon zich tijdig in veiligheid brengen.

Rond halfvijf s morgens bleek de brand in de woonkamer te zijn begonnen. De bewoners wisten hun huis te verlaten door vanaf de eerste verdieping uit het raam te klimmen waarbij ze op de carport konden komen en vandaar naar beneden klauterden. De woning liep zware schade op de begane grond, terwijl de eerste verdieping veel roetschade opliep.

Venlo 117 bekeuringen Straatmaat

VENLO In het kader van het project Straatmaat heeft de politie woensdagmiddag en avond in de gemeente Venlo op 12 plaatsen gecontroleerd en daarbij 117 overtreders bekeurd. De meeste boetes waren voor het rijden door rood licht (31x) en het fout parkeren (30x). Verder voor rijden zonder autogordel (16x) en zonder verlichting (10x). De andere voor zaken als rijden zonder helm, verkeerde kleur platen op een bromfiets en rijden in de voetgangerszone.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie