Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Nieuw projectvoorstel vernieuwing Javaplein te Zeeburg

Datum nieuwsfeit: 08-02-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Stadsdeel Zeeburg
Zoek soortgelijke berichten
Stadsdeel Zeeburg

Nieuw projectvoorstel vernieuwing Javaplein

De Stuurgroep Javaplein heeft het Dagelijks Bestuur van Zeeburg geadviseerd af te zien van een plein op de locatie van de Berlageblokken. Het zou volgens de Stuurgroep beter zijn een nieuw projectvoorstel te maken waarin de Berlageblokken worden behouden. Gedeeltelijke sloop van het blok op de hoek Javastraat/ Benkoelenstraat/Balistraat) houdt de Stuurgroep open.

De Stuurgroep Javaplein bestaat uit vertegenwoordigers van Stadsdeel Zeeburg, Woningbedrijf Amsterdam en Woningbouwvereniging De Dageraad.

Monumentenstatus
Het Dagelijks bestuur deelt de mening van de Stuurgroep en heeft met belangstelling kennisgenomen van het advies om voor het creëren van extra openbare ruimte naar de Javastraat zelf te kijken. Het Dagelijks Bestuur wil overigens eerst een beslissing afwachten over de monumentenstatus van de Berlageblokken alvorens verder te discussieren.

Commissievergadering
Het advies van de Stuurgroep zal tezamen met het ontwerp van Tangram Architecten BV en de aanbevelingen van de stedenbouwkundige Teun Koolhaas, opgesteld naar aanleiding van de workshop Javaplein van november vorig jaar, worden voorgelegd aan de Commissie Wonen die op 19 februari bijeenkomt.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie