Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Vilenzo International rondt overname Van Gils af

Datum nieuwsfeit: 08-02-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Vilenzo International NV
Zoek soortgelijke berichten
Vilenzo International NV

PERSBERICHT

VILENZO INTERNATIONAL:

RONDT OVERNAME VAN GILS AF

BESLUIT TOT OPENING 7 BJÖRN BORG CONCEPT STORES

AFRONDING OVERNAME VAN GILS
Het modeconcern Vilenzo International N.V. heeft de eerder aangekondigde overname van het volledig geplaatste aandelenkapitaal van Centaur Clothes Netherlands B.V. (Van Gils) afgerond. Van Gils behaalde over het boekjaar 2000 met 67 medewerkers een omzet van circa EURO 27,3 miljoen. De overnamesom voor de aandelen Van Gils ten bedrage van EURO 10,9 miljoen is geheel in contanten voldaan. Het voorbehoud voor de overname van United Fashion Makers (Jaguar, Obvious, Frans Molenaar en Peter van Holland) is hiermede komen te vervallen. Het due diligence onderzoek bij United Fashion Makers verloopt vooralsnog naar tevredenheid en zal binnenkort worden afgerond.

BJÖRN BORG CONCEPT STORES
Vilenzo International N.V. heeft besloten de komende twee jaar 7 nieuwe Björn Borg concept stores in Nederland te openen. Björn Borg is reeds 8 jaar actief op de Nederlandse markt met luxe ondergoed, lingerie, badmode, tassen en verschillende collecties vrijetijdskleding. Naast de 3 bestaande vestigingen in Amsterdam, Rotterdam en Den Haag, zullen de nieuw te openen concept stores eveneens worden gepositioneerd op A1 en A2 locaties van de grote steden in Nederland en mogelijk ook in België.

VOORUITZICHTEN
De resultaten van Vilenzo International N.V. over het boekjaar 2000 zijn nog niet formeel vastgesteld. De directie verwacht vooralsnog over het jaar 2000 een lichte stijging van de winst per aandeel ten opzichte van de winst per aandeel over 1999 (EURO 1,53). Voor het boekjaar 2001 wordt evenwel een belangrijke stijging van de winst per aandeel verwacht.

MISSION STATEMENT
Vilenzo International N.V. wil uitgroeien tot één van de meest vooraanstaande Europese modeconcerns. Vilenzo doet dit door haar kernactiviteiten, het ontwikkelen, onderhouden en uitbouwen van modemerken, vergaand te internationaliseren. Daarbij zullen autonome groei, acquisities en synergie effecten uiteindelijk leiden tot een belangrijke groei van de winst per aandeel.

Belangrijke data: 7 maart 2001: Buitengewone Algemene Vergadering van Aandeelhouders 28 maart 2001: jaarcijfers 2000
25 april 2001: Algemene Vergadering van Aandeelhouders 5 september 2001: halfjaarcijfers 2001

Tilburg, 8 februari 2001 Voor nadere inlichtingen: VILENZO INTERNATIONAL N.V. tel. 013 5946800 De Directie www.vilenzo.com

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie