Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Erasmusspeld R'dam voor koorvoorzitter en dirigent

Datum nieuwsfeit: 08-02-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Rotterdam
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Rotterdam

Erasmusspeld voor koorvoorzitter en dirigent

Mevrouw F.J. Hollaar en de heer M. Schoenmaker hebben donderdag uit handen van Myrza Axwijk, bestuurder deelgemeente Delfshaven, de Erasmusspeld van de gemeente Rotterdam ontvangen. Ze kregen de speld vanwege hun inzet als vrijwilliger voor het Christelijk Gemengd Koor "Delfshaven".

Mevrouw Hollaar is al 25 jaar lang de dirigente van het koor. Als muzikale en creatieve motor zorgt ze voor een passend repertoire en trekt ze solisten en musici aan voor uitvoeringen.

De heer Schoenmaker was van 1969 tot 1998 voorzitter van het koor. Mede dankzij hem bestaat het koor nog steeds en is er voldoende aanwas van jongere leden.
De heer Schoenmaker is nog steeds actief lid van het koor.

Mevrouw Hollaar en de heer Schoenmaker ontvingen de Erasmusspeld tijdens de algemene ledenvergadering van het koor in de Oude (Pelgrimvaders) Kerk in Delfshaven.

De Erasmusspeld is een gemeentelijke onderscheiding die wordt uitgereikt aan mensen die zich op sociaal, cultureel, sportief of economisch gebied gedurende een langere tijd verdienstelijk hebben gemaakt voor de Rotterdamse samenleving.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie