Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Centrale aanmaak paspoort: geen klaar-terwijl-u-wacht

Datum nieuwsfeit: 08-02-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Hilversum
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Hilversum

Door centrale aanmaak nieuw paspoort: geen
klaar-terwijl-u-wacht-service meer

De Tweede Kamer heeft besloten de wet en de regelgeving rond het Nederlandse paspoort te wijzigen. Het document zal met ingang van 1 oktober 2001 minder fraudegevoelig worden. Bij de productie zal voortaan gebruik worden gemaakt van hoogwaardige technieken die veranderingen in de persoonsgegevens moeten uitsluiten.
Deze nieuwe productiewijze brengt met zich mee dat het paspoort met ingang van 1 oktober 2001 niet meer door de gemeente zelf vervaardigd zal worden. Daarmee vervalt helaas ook de
klaar-terwijl-u-wacht-service.

Deze nieuwe paspoort-procedure brengt extra handelingen voor de gemeente met zich mee en gaat dus meer kosten. Vanwege het gewijzigde productieproces van het nieuwe paspoort heeft de minister besloten de leges van het rijk al per 1 april 2001 te verlagen. Hierdoor wordt de burger uiteindelijk niet geconfronteerd met hogere kosten. In verband met de invoeringskosten voor het nieuwe paspoort stelt het college voor om het huidige tarief (f 120,-) tot 1 oktober 2001 te handhaven. Een nieuw paspoort zal naar verwachting vanaf 1 oktober goedkoper worden. Hoeveel goedkoper hangt af van het bedrag waarmee de minister de rijksleges verlaagt.

Het college stelt voor om het tarief voor het bijschrijven van een kind in het paspoort (gelijktijdig met de aanvraag) vast te stellen op f 7,50. In datzelfde voorstel staat dat het college ook een tariefsverhoging (van f 7,50) voor ogen heeft als het gaat om de wijziging van de lengte van de persoon of woonplaats. Dat gaat dan f 22,75 kosten. De gemeenteraad zal hierover op 14 maart een besluit nemen.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie