Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Inhoud uitzending Telescoop Radio 5 21.02 - 22.00 uur

Datum nieuwsfeit: 08-02-2001
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
PERSBERICHT TELESCOOP

Inhoud uitzending donderdag 8 februari 2001
21.02 - 22.00 uur
Teleac/NOT Radio 5 (1008 AM of in stereo via de kabel)

+ Technologische hoogstandjes in Envisat Satelliet

Deze zomer wordt de Envisat Satelliet gelanceerd. Het gaat om een Europees project voor een satelliet die onderzoek gaat doen naar de opvlakte van de aarde, onder meer om de milieuverontreiniging in kaart te brengen. Maar ook de weersvoorspellingen zouden kunnen verbeteren dankzij Envisat. Wat voor technologische hoogstandjes zijn er te vinden in de Envisat en welke computertechnologie wordt erin gebruikt?

+ NMI test apparatuur van Japanse bedrijven

Elektronische apparatuur moet voldoen aan bepaalde technische standaarden voordat tot verkoop kan worden overgegaan. Die standaarden verschillen van land tot land. Een fax bijvoorbeeld werkt in Japan met een andere manier van telecommunicatie. Het Nederlands Meetinstituut (NMI) houdt zich bezig met het meten, kalibreren en testen van vele apparaten. Het bedrijf heeft verschillende vestigingen in binnen- en buitenland, waaronder kantoren in Delft en Tokyo. Een reportage vanuit Japan.

+ PC-4U (rond 21.40 uur)

Teleac/NOT zendt deze week het negende deel uit van de nieuwe cursus PC-4U. Deze cursus behandelt op een begrijpelijke manier de meest populaire pc-toepassingen. Presentator Herbert Blankesteijn beantwoordt in TeleScoop veel gestelde vragen. Ook zijn er portretten van hard- en softwaredeskundigen. Deel 9: Spinnen, pluggen, delen
Steeds meer huishoudens beschikken over meer dan één pc. De verschillende pc's kunnen met elkaar worden verbonden in een netwerk. Dan kunnen ze bestanden delen en maken ze gebruik van slechts één e-mailaccount en één printer. Jan Terpstra is specialist in netwerkbeveiliging. Hij legt uit wat er allemaal kan worden gedaan om de toegang tot een computer zo goed mogelijk te beveiligen.

+ Verder in de uitzending

Uiteraard ook in deze uitzending het laatste nieuws en een blik in de verschenen bladen.

TELESCOOP IS HET WEKELIJKS MAGAZINE VAN TELEAC/NOT-RADIO OVER DE ICT, NIEUWE MEDIA EN CONSUMENTENELEKTRONICA.

Presentatie :
Ingrid Drissen

Productie:
Dirkjan van Ittersum
035-6293250
(dirkjan.van.ittersum@teleacnot.nl)

Eindredactie:
Pieter Kuipers
035-6293296
(pieter.kuipers@teleacnot.nl)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie