Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Prof. Wagenaar draagt rectoraat in Leiden over aan Breimer

Datum nieuwsfeit: 08-02-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Universiteit Leiden

Meer informatie: dienst Interne en Externe Communicatie, tel. 071-5273282

Universiteit Leiden krijgt nieuwe Rector Magnificus/title>

Persbericht 25 (1 februari 2001)

Tijdens de viering van de 426e dies natalis van de Universiteit Leiden op 8 februari 2001 zal rector magnificus prof.dr. W.A. Wagenaar het rectoraat overdragen aan prof.dr. D.D. Breimer. Vanaf 1 februari is Breimer reeds in functie.

De rector magnificus is lid van het College van Bestuur, dat in Leiden voorts nog bestaat uit een voorzitter, drs. L.E.H. Vredevoogd, en een vice-voorzitter, ir. J.E.J. van Bergen. De rector beheert binnen het College van Bestuur de portefeuille onderwijs en onderzoek. Het is uit hoofde van deze functie dat promovendi promoveren op gezag van de rector magnificus en dat hij optreedt als vertegenwoordiger van het wetenschappelijk personeel. Tevens beheert de rector binnen het College de portefeuille studentenzaken.

Douwe Breimer (57) is meer dan 25 jaar verbonden aan de Universiteit Leiden als hoogleraar in de farmacologie aan de faculteit der Wiskunde en Natuurwetenschappen en de faculteit der Geneeskunde. In 1983 vormde hij de toenmalige subfaculteit Farmacie om tot het Centrum voor Bio-Farmaceutische Wetenschappen. Vanaf 1992 is Breimer wetenschappelijk directeur van de toen opgerichte onderzoekschool Leiden/Amsterdam Center for Drug Research. Sinds 1987 is hij lid van de Koninklijke Akademie van Wetenschappen. Tot eind 2000 was hij vice-voorzitter van NWO, de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek. Breimer kreeg vele wetenschappelijke onderscheidingen, waaronder vier eredoctoraten: van de Semmelweiss Universiteit in Boedapest, de Universiteit van Gent, de Universtiteit (Spanje).

Willem Albert Wagenaar (59) is rector van de Universiteit Leiden sinds 1 februari 1997. Na twee rectoraatstermijnen wordt hij door de universiteit gedetacheerd bij de Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen om voor het NIAS, het Netherlands Institute for Advanced Study in the Humanities and Social Sciences, te Wassenaar het sociaal-wetenschappelijk onderzoeksprogramma verder vorm te geven. Daarnaast blijft hij als hoogleraar in de psychologische functieleer aan de Leidse universiteit verbonden.

Up

Meer informatie: mw.dr. B.T. Hogenelst (Internationalisering, Communicatie en Studenten) Tel. 071-5273282 / Email (BT.Hogenelst@ics.leidenuniv.nl) / 01 februari 2001, 16:04 uur

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie