Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Wethouder Den Haag vraagt topsport visie voor vijf jaar

Datum nieuwsfeit: 08-02-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Den Haag

Persberichten >>

Wethouder Stolte vraagt topsport visie voor komende vijf jaar

Wethouder Wilbert Stolte nodigt Haagse topsporters, topsportclubs en topsportondersteuners uit hun visie te geven over de topsport in Den Haag voor de komende vijf jaar. Hij heeft Sportstad Den Haag gevraagd in nauw overleg met het Olympisch Steunpunt Regio Den Haag de vorming van de gezamenlijke zienswijze te regelen. Sportstad Den Haag, dat voor de ontwikkeling van het topsportbeleid in Den Haag f 125.000 extra subsidie krijgt, moet het op te stellen rapport aan het einde van het jaar gereed hebben. Voorts is Sportstad Den Haag, een onderdeel van de Stichting Promotie Den Haag, verzocht meer geld te besteden aan het versterken van de ondersteuning en begeleiding van Haagse topsporters en verenigingen en het verbeteren van het verwerven van topsportevenementen.

Hiermee zal dan gevolg worden gegeven aan de ontwikkeling van een topsportprofiel van Den Haag via bevordering van prestaties van topsporters en topsportverenigingen zoals weergegeven in de recentelijk aangenomen sportnota 'Beweegredenen'. Het raadsvoorstel ten aanzien van het topsportbeleid in Den Haag komt op 13 februari a.s. aan de orde in de vergadering van de raadscommissie Sport, Promotie en Media- en informatiebeleid.

8 februari 2001

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie