Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Mededelingen van de gemeente Bellingwedde

Datum nieuwsfeit: 08-02-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Bellingwedde
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Bellingwedde


MEDEDELINGEN VAN DE GEMEENTE

Vergadering Raadscommissie Bestuurlijke en Maatschappelijke Zaken

Vergadering Raadscommissie Ruimte en Middelen

Wijzigingen Legesverordening 2001

Bebordording en regels in natuurterreinen staatsbosbeheer

Openbare bekendmaking

Handhaving inzake zeecontainers

Inspraakverordening en delegatiebesluit

Bekendmaking instelling van een pakeerverbod

Fusie gemeenten Vlagtwedde/Bellingwedde

Aanvraag om bouwvergunning

Aanvraag om gebruiksvergunning brandveiligheidgebruik

Afgegeven beschikkingen

Vergunningen Wet Milieubeheer

Meldingen Wet Milieubeheer

Meststoffenwet

Nieuwe voorschriften pasfoto's


Bellingwolde, 5 februari 2001,

De burgemeester voornoemd,

Drs. E. Drenth

WIJZIGING LEGESVERORDENING 2001

Burgemeester en wethouders delen mede dat de raad in haar vergadering van 25 januari 2001 heeft besloten tot vaststelling van de gewijzigde Legesverordening Bellingwedde 2001.

Deze verordening ligt kosteloos ter inzage op de afdeling financiën, bureau belastingen, van deze gemeente. Een ieder kan hiervan, op verzoek en tegen betaling, een afschrift krijgen van de hiervoor genoemde verordening.

BEBORDORDING EN REGELS IN NATUURTERREINEN STAATSBOSBEHEER

In de komende weken zullen de borden in enkele Staatsbosbeheer terreinen in de gemeente Bellingwedde vervangen worden door nieuwe. Veel oude borden zijn uit de tijd of de regelgeving geeft verwarring of is niet volledig. De borden met de rode rand worden vervangen door borden met de nieuwste stijl van Staatsbosbeheer waarin de kleuren groen en blauw in elkaar over lopen.

Voor de meeste terreinen verandert er niet veel aan de regelgeving. Op wegen en paden zijn wandelaars, en meestal ook fietsers, van harte welkom. De hond mag dan ook mee. In het broedseizoen, dat loopt van 1 maart tot 1 september, moeten hij wél aangelijnd zijn. Om hondenliefhebbers tegemoet te komen, mag in het Veendiep en Vriescheloërbos in de rest van het jaar met een loslopende hond gewandeld worden. Hij moet echter wel onder appèl staan. Wandelen in het gebied met een (meute) struinenende hond(en) is voor de natuur en andere wandelaars niet acceptabel, ook niet buiten de broedtijd. In de rest van de terreinen moet de hond gewoon aangelijnd zijn, net zoals in andere natuurterreinen in Oost-Groningen en de rest van Nederland.

Verder zullen er op enkele plaatsen kleine bordjes geplaatst worden. Bijvoorbeeld om voetgangers te weren uit zeer kwetsbare veenmosbegroeiing bij het Veendiep. Als veenmos (te vaak) betreden wordt, sterft het af en ontstaat er een modderzooi.

Om bezoekers van de terreinen optimaal te laten genieten, worden er, op verzoek van de Vereniging Plaatselijke Belangen Rhederbrug e.o., bankjes vervangen of bijgeplaatst.

Voor bijzonder gebruik in terreinen van Staatsbosbeheer kan men altijd contact opnemen met Staatsbosbeheer in Midwolda (0597-552807). Indien overige bezoekers en natuurwaarden niet in het geding komen, kan meestal kosteloos een vergunning afgegeven worden.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie