Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Culturele Hoofdstad ook voor mensen met een laag inkomen

Datum nieuwsfeit: 08-02-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Rotterdam
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Rotterdam

Rotterdam Culturele Hoofdstad ook voor mensen met laag inkomen

Ook mensen met een minimuminkomen moeten kunnen profiteren van Rotterdam Culturele Hoofdstad. Daarom krijgen zo'n 40.000 Rotterdammers van de gemeente vijf waardebonnen van tien gulden die zij kunnen inwisselen bij de kassa in Calypso of Las Palmas. Om zoveel mogelijk minima te bereiken, benadert de gemeente alle mensen die in 1999 kwijtschelding hebben gekregen van de gemeentelijke belastingen. Voor 1 maart ontvangen zij een aanvraagformulier voor de waardebonnen. De actie kost de gemeente maximaal twee miljoen gulden.

Rotterdam Culturele Hoofdstad biedt veel activiteiten die gratis toegankelijk zijn. Andere kosten geld. De gemeente vindt dat Rotterdam Culturele Hoofdstad een feest moet zijn voor alle Rotterdammers. Door gebruik te maken van het bestand van mensen die kwijtschelding hebben gekregen, wordt tweederde van de Rotterdamse minima bereikt. Het gaat om mensen met een bijstandsuitkering, AOW of WAO. De coupons worden op aanvraag verstuurd zolang de voorraad strekt. De waardebonnen kunnen worden ingewisseld voor die evenementen van Rotterdam Culturele Hoofdstad waarvan de kaarten te koop zijn bij de verkooppunten Calypso aan de Mauritsweg en Las Palmas aan de Wilhelminakade. De coupons worden verstrekt in coupures van tien gulden.
Afhankelijk van het aantal aanvragen, kost de actie de gemeente maximaal twee miljoen gulden. Daarbij wordt ervan uitgegaan dat maximaal driekwart van de geadresseerden de coupons aanvraagt en daadwerkelijk inwisselt. Alleen in dat laatste geval krijgt de gemeente de kosten doorberekend. De kosten vloeien overigens als inkomsten door naar Rotterdam Culturele Hoofdstad. Los van deze actie met voordeelcoupons, zijn er de gebruikelijke kortingsacties voor houders van de Rotterdam Pas. Onder hen zijn ook veel mensen met een laag inkomen.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie