Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Onderzoek naar asbest in bouwmaterialen van Justitiegebouw

Datum nieuwsfeit: 08-02-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Ministerie van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer
Zoek soortgelijke berichten

Ministerie van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer

www.minvrom.nl

Onderzoek naar asbesthoudende bouwmaterialen in Justitiegebouw

In 2000 is besloten dat de Rijksgebouwendienst binnen vijf jaar zijn hele voorraad kantoren zal inventariseren op asbest. In het kader van deze inventarisatie is onder meer een asbestonderzoek gestart in het ministerie van Justitie aan de Schedeldoekshaven in Den Haag.

Hieruit blijkt dat de binnenlucht in het ministeriegebouw in orde is. Er zijn wel asbesthoudende bronnen gevonden in de afgesloten ruimten boven de plafonds in de gangen en kopkamers. Op grond van deze gegevens schatten de deskundigen in dat de risico.s voor de gezondheid van de gebruikers van dit pand nihil zijn onder normale omstandigheden.

Vanuit het oogpunt van risicobeheersing zal de Rijksgebouwendienst de asbesthoudende bronnen per verdieping op een veilige manier verwijderen. Binnen een jaar zal de sanering gereed zijn.

Asbest werd in de jaren vijftig, zestig en zeventig veel toegepast in bouwmaterialen omdat het brandvertragend werkt. In het algemeen leveren materialen waarin asbest is verwerkt geen gevaar op voor de gezondheid, zolang men die materialen maar niet gaat bewerken of verwerken, waardoor asbestdeeltjes in de lucht komen.

Voor meer informatie:
Ursul Schaap, voorlichter Rijksgebouwendienst
telefoon: 070 - 339 37 33
06 - 557 916 89
fax: 070 - 339 12 34

08 feb 01 17:49

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie