Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Werkplan voor verkeersveiligheid in Groningen vastgesteld

Datum nieuwsfeit: 08-02-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Provincie Groningen
Zoek soortgelijke berichten
Provincie Groningen

Groningen, 8 februari 2001 Persbericht nr.22

Werkplan 2001 ROG vastgesteld

GS hebben het werkplan van het Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid Groningen vastgesteld. Het werkplan wijkt sterk af van voorgaande jaren, gemeenten kunnen nu voor het eerst een meerjarenprogramma verkeersveiligheid indienen. Op basis van zo'n programma van vier jaar, dat moet bestaan uit maatregelen op het gebied van verkeerseducatie of voorlichting, krijgen de gemeenten een subsidiebijdrage. Het ROG verwacht met de nieuwe werkwijze dat gemeenten meer ruimte krijgen om zelf invulling te geven aan de uitvoering van hun verkeersveiligheidsbeleid.

Budget

Het budget voor de nieuwe subsidieregeling is bijna f 2 miljoen. Dit bedrag wordt verdeeld over vier jaar, zodat er per jaar f 480.000,- beschikbaar is. Projecten die voor de subsidie in aanmerking komen zijn onder andere: verkeerseducatie op basisscholen en scholen voor voortgezet onderwijs, bromfietscursussen of de actie 'de scholen zijn weer begonnen'. Gemeenten kunnen zelf in hun subsidieaanvraag aangeven waar zij de voorkeur aan geven.

Naast het bedrag voor de subsidieregeling heeft het ROG ook f 500.000,- beschikbaar voor regionale projecten, zoals: onderzoek, ongevallenanalyse, een onderzoek naar het instellen van een verkeersveiligheidslabel voor het voortgezet onderwijs, het project TAP (tegen alcomobilisme project) en voorlichting en handhaving op het dragen van gordels, rijden onder invloed en snelheid.

ROG

Doel van het ROG is het gezamenlijk aanpakken van de verkeersonveiligheid in de Provincie Groningen om het aantal verkeersslachtoffers te verminderen. Dit doet het ROG door het opzetten en coördineren van activiteiten op het gebied van verkeers-veiligheid en het financieel ondersteunen van diverse verkeersveiligheidsprojecten.

In het ROG zijn de politie, het openbaar ministerie, rijkswaterstaat, de provincie en de gemeenten en organisaties voor belangenbehartiging van verkeersdeelnemers vertegenwoordigd.

Aan de commissie Milieu, Verkeer en Vervoer wordt gevraag een oordeel te geven over de subsidieregeling Verkeersveiligheidsprojecten.

Voor meer informatie over dit persbericht kunt u contact opnemen met

Machteld Schierbeek, afdeling Bestuurscontacten Provincie Groningen,

tel.: 050 - 3164982.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie