Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

OECD landen lopen voorop in digitale economie

Datum nieuwsfeit: 08-02-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

OECD landen lopen voorop

De lidstaten van de OECD (Organization for Economic Cooperation and Development) zijn de motoren van de digitale economie. De 30 OECD lidstaten produceren twee derde van 's werelds goederen en diensten en zijn de bron van de meeste e-commerce activiteiten wereldwijd.

In 2000 lagen 95,6% van de wereldwijd 94 miljoen internetaansluitingen binnen de OECD landen. Buiten de OECD zijn met name Taipei, Singapore, Hong Kong en Israël (samen goed voor 52% van de internetaansluitingen buiten OECD landen) en Argentinië, Brazilië, Maleisië en Zuid Afrika (samen goed voor 24%) "online".

Alhoewel de OECD een sterke groep mart economieën omvat, bestaan er enorme verschillen tussen de diverse lidstaten met betrekking tot Informatie Technologie. Zie figuur 1:

Tabel 1: top 10 OECD-landen m.b.t. PC penetratie en internet toegang

Terwijl slechts enkele OECD lidstaten Engelssprekende staten zijn (VS, Canada, V.K. en Australië) blijft Engels de online wereld domineren; meer dan 94% van de links op websites waren in 2000 in het engels. Duits, Frans komen nog boven de 1% uit en Spaans en Japans bijna 1%.

Volgens het marktonderzoeksbureau Etforecast zullen in 2005 meer dan een miljard mensen gebruikmaken van internet. Dit is ongeveer 16,5 procent van de huidige wereldbevolking. In 2000 bedroeg dit nog 400 miljoen. Dit onderzoek is gebaseerd op gegevens over internetgebruik in 51 landen.

Het aantal internetgebruikers groeit het sterkst in Azië, Latijns-Amerika en minder ontwikkelde Europese landen. In de Verenigde Staten waren vorig jaar 135 miljoen surfers, ongeveer eenderde van alle internetgebruikers in de wereld.

In Europa wordt het aantal gebruikers op 95 miljoen geschat. In 2005 zijn de rollen omgedraaid. Europa telt dan 246 miljoen tegenover 214 miljoen internetgebruikers in VS.

Bronnen: eMarketer (www.emarketer.com), Telegraaf (krant.telegraaf.nl)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie