Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Fusie drie financieel specialisten in Eindhoven

Datum nieuwsfeit: 08-02-2001
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten


- - - p e r s b e r i c h t - - -

Eindhoven, 08 februari 2001

Fusie van drie financieel specialisten

Geachte redactie,

Met ingang van heden bundelen drie financieel adviesgroepen in Eindhoven hun krachten in één onderneming. De gelijkwaardige partners in deze fusie zijn: BRB Groep Financieel Raadgevers, Janssen & Tempelaars Groep en Peeters Adviesgroep. Hoewel de fusie formeel een feit is, zijn naam en huisstijl voor het nieuwe samenwerkingsverband nog in ontwikkeling. Nader bericht hierover volgt.

Aanleiding voor het samengaan zijn de ontwikkelingen in de markt van employee en personal benefits, financiële planning, hypotheken en bedrijfsmatige en particuliere verzekeringen. Het woord specialisatie vormt hierin het leidmotief. Door de bij elk van de drie fusiepartners aanwezige kennis en kunde te bundelen ontstaat een topformatie van specialisten in financiële dienstverlening. Bovendien biedt deze associatie de mogelijkheid een krachtige backoffice tot stand te brengen, die snel en persoonlijk maatwerk kan leveren op alle wensen van de klant.

Het overlappende element van de drie partners ligt op het vlak van de financiële planning (o.a. hypotheekadvies). Complementair daaraan biedt de BRB Groep een totaalpakket van employee benefits (secundaire en tertiaire arbeidsvoorwaarden) met speciale aandacht voor pensioenen. Janssen & Tempelaars Groep onderscheidt zich met name op het gebied van bedrijfsmatige en particuliere verzekeringen. De met ISO 9002 gecertificeerde Peeters Adviesgroep is specialist op het gebied van verzekeringen en pensioenen en in het bezit van het Keurmerk Hypotheekbemiddeling.

De nieuwe groep telt 100 medewerkers met ca. 25.000 klanten onder hun beheer en een gezamenlijke provisie-omzet van ca. 10 miljoen euro. Omdat hier sprake is van een fusie uit oogpunt van kracht en niet van nood, zullen er geen arbeidsplaatsen verloren gaan. Integendeel, de directie van de nieuwe groep, bestaande uit de heren John Roodbeen (voorzitter), Mark ter Beek, Frank Peeters en Leo Antonis, voorziet zelfs uitbreiding van de werkgelegenheid in de nabije toekomst. Vooralsnog blijven de fusiepartners gehuisvest op hun huidige locaties. Het streven is om medio 2002 gezamenlijk een nieuw kantoorpand te betrekken in de regio Eindhoven.


Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie