Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Pabo Deventer benoemt topdocent harry Meulenkamp

Datum nieuwsfeit: 08-02-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Deventer, 08 februari 2001

Pabo Deventer kan zich DE Pabo noemen

Pabo Deventer benoemt topdocent

De Pabo van Saxion Hogeschool IJselland Deventer benoemt met ingang van 1 maart 2001 de opleidingsdocent Harry Meulenkamp voor vijf jaar als lector (= topdocent). Meulenkamp promoveerde onlangs aan de Universiteit van Leiden op de aanpak van dyslexie (woordblindheid) bij jonge kinderen. Het gaat om een lectoraat zorgverbreding. Daarin staat het omgaan met verschillen tussen leerlingen in het basisonderwijs centraal. Meulenkamp gaat ook bekijken hoe de opleiding in kan spelen op de verschillen tussen Pabo-studenten.

Meulenkamp geeft onderwijs op topniveau over zorgverbreding en gaat tevens aan de slag met het opzetten van een nieuwe Post HBO-opleiding Psychodiagnostisch Specialist. Ook gaat hij toegepast onderzoek verrichten en bouwt hij een kenniskring op met een aantal andere kenniscentra waaronder universiteiten, Weer samen naar school (WSNS) en het Expertisecentrum Nederlands.

In de onderwijsbegroting van 2001 heeft de minister 15 miljoen gulden beschikbaar gesteld voor lectoraren in het hoger beroepsonderwijs. Dit beleid sluit aan bij de ambitie van hogescholen om zich tot veelzijdige kenniscentra te ontwikkelen die sterk geworteld zijn in hun omgeving. Met de benoeming geeft de Pabo Deventer aan zich in de toekomst nadrukkelijk te gaan profileren als DE opleiding op het gebied van zorgverbreding en als kenniscentrum

Voor meer informatie over de inhoud van dit persbericht kunt u contact opnemen met:
Hogeschool IJselland Bureau Bestuursondersteuning/Communicatie, dhr. J.P.J. Rombouts
Telefoon (0570) 66 31 20
Fax (0570) 66 35 22
Email (Communicatie@hsij.nl)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie