Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Officiële opening Digitaal Trapveld Haarlem Oost

Datum nieuwsfeit: 09-02-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Haarlem
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Haarlem

Officiële opening Digitaal Trapveld Haarlem Oost

Vrijdag 9 februari vanaf 14.00 uur opent de heer G. Cerfontaine, President en CEO Schiphol Group, officieel het digitaal trapveld in het Broederhuis, Nagtzaamplein 67 in de Oude Amsterdamse Buurt, door het onthullen van de naam en het logo. Onder andere minister Van Boxtel en wethouder Van Viegen verlenen hem daarbij assistentie. Hiermee wordt een vrij hectische periode van voorbereiding afgesloten en kunnen gedurende de komende drie jaar de voorgenomen initiatieven zorgvuldig worden uitgebouwd. Bewoners, overheid en bedrijfsleven, verenigd in de Stichting Digitaal Trapveld Haarlem, zijn de komende periode de stimulerende en sturende kracht achter een groot aantal ICT-ontwikkelingen in Haarlem.

Voor alle bewoners

Het digitale trapveld in het Broederhuis biedt aan alle bewoners uit Haarlem Oost de mogelijkheid op eenvoudige wijze tegen lage kosten kennis te maken met de mogelijkheden van de computer en het internet. Ook worden er aanvullende cursussen voor belangstellenden en vrijwilligers verzorgd. De groep vrijwilligers is van cruciaal belang, omdat zij degenen zijn die het voortbestaan van de digitale trapvelden in het Broederhuis en elders in Haarlem in belangrijke mate gaan bepalen. Deze laagdrempelige buurtvoorzieningen moeten in de toekomst nagenoeg selfsupporting worden.

Broedplaats van ideeën en initiatieven

Maar het Digitaal Trapveld Haarlem Oost is meer. Het is een broedplaats van ideeën en een lanceerplatform voor initiatieven. Een belangrijk initiatief is de `interactieve website', voorloper op het Digitaal Loket, waar straks de Regiopolitie Kennemerland c.q. het Wijkteam Oost informatie, aanvragen en aangiften naar en van burgers via internet kan verzorgen. Woningbouwcorporaties, de gemeentelijke overheid in het algemeen, maar ook meer specifiek de Stadsbibliotheek gaan uiteindelijke een groot deel van hun informatie en transacties via het digitale loket aanbieden en afhandelen.

De Digitale Wijkkrant

Een tweede belangrijk initiatief is de Digitale Wijkkrant. Hier kunnen wijkraden met behulp van de professionele redactie van het Haarlems Dagblad hun informatie van en naar wijkbewoners in een steeds zeer actuele digitale editie aan hun lezers aanbieden. Daarbij worden inkomsten uit onder andere reclame een belangrijke voorwaarde voor continuïteit op de langere termijn. Ook een e-mailadres voor alle wijkbewoners, een pc-privé project en een helpdesk zijn belangrijke ondersteunende projecten.

8 februari 2001

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie